Nu kan vi erbjuda våra kunder hela vårt sortiment oavsett hur liten den lokala butiken är.

Niklas Lindros, butiks- och affärsutvecklingsansvarig Happy Homes

Happy Homes e-handel

Happy Homes har valt att komplettera sitt erbjudande i fysiska butiker med försäljning via e-handelskanalen.

IT-konsultbolaget Softronic har i samarbete med Happy Homes tagit fram en inbjudande e-handelslösning med en modern design baserad på plattformen Magento. Fokus har legat mycket på hur produkterna ska presenteras och att det ska vara väldigt enkelt och snabbt att genomföra sitt köp. Man ska som kund få en känsla likt den när man får när man befinner sig i en Happy Homes-butik.

Vi har valt att börja med att erbjuda vårt tapetsortiment i e-handeln men resterande sortiment adderas löpande.

– berättar Maria Laamanen, marknadschef på Happy Homes.

Happy Homes har närmare hundra butiker i Sverige och tiden var mogen att satsa på e-handel. Vi vill kunna erbjuda våra kunder ett bredare sortiment över tiden oavsett hur stor den lokala butiken är.

– säger Niklas Lindros, affärs och butiksutvecklingschef på Happy Homes.

Vi ser det som en naturlig utveckling att kunna erbjuda våra kunder en digital kanal för att köpa produkter från vårt sortiment oavsett vart i landet man befinner sig. E-handeln kommer att vara ett bra komplement till våra fysiska butiker där kunden har fått råd för att sedan kunna beställa våra produkter hemifrån i lugn och ro.

– berättar Niklas Lindros, affärs- och butiksutvecklingschef på Happy Homes.

Vi valde att samarbeta med IT-konsultbolaget Softronic kring utvecklingen av e-handelslösningen då de hade ett erbjudande som passade våra önskemål och stor erfarenhet av liknande lösningar så att de blir en bra rådgivare.

– avslutar Maria.

Happy Homes är mycket intressant för Softronic inom satsningen på e-handelslösningar där vi levererar både den tekniska lösningen, agerar strategisk rådgivare och tar fram webbdesignen. Ytterligare en leverans på Magento-plattformen som är en strategisk plattform i vårt e-handelserbjudande.

– säger Pierre Widing, ansvarig E-handel på Softronic

Softronic har även implementerat Google Analytics och har utbildat kunden så att de själva kan ta fram statistik.

Softronic ansvarar sedan lanseringen av e-handelslösningen för förvaltning och vidareutveckling av lösningen samt fungerar som rådgivare i e-handelsfrågor.