Är du en Integrationsarkitekt med holistisk och kommunikativ förmåga?

Sista ansökningsdag: 2023-01-31

Stad: Stockholm

Ansök

Vill du få chansen att vara med att skapa något nytt tillsammans med andra lösningsarkitekter med kaliber? Då ska du se hit för det är här det händer!

 Vi bygger ett helt nytt specialistområde inom IT arkitektur där människor, innovation och teknik kommer vara i fokus. Du kommer få vara med och skapa något nytt med örat mot rälsen kring trender och teknik utveckling. Du kommer få spännande uppdrag som ger dig ny kunskap och erfarenhet samtidigt som du delar din kunskap med andra och du kommer jobba i en kultur där vi vill ha roligt tillsammans. Som konsult hjälper du våra kunder med att skapa förutsättningar att realisera deras övergripande visioner.

 

 • Vi har fokus på kombinationen arkitektur och ledarskap
 • Vi tror på teamets och individens förmåga och lyfter varandra
 • Vi har högt i tak och vill utvecklas i rollen och ledarskapet
 • Vi har en prestigelös kultur i gruppen

 

Du jobbar på taktisk nivå nära verksamhet och IT, ofta nära ett eller flera utvecklingsteam.

Du brinner för att skapa hög motivation och drivkraft i teamet genom att leda och kommunicera tekniken kopplat till de övergripande IT strategierna.

Du hjälper kunder både skapa och genomföra integrationsstrategier. Du brinner för att skapa hög motivation och drivkraft i team genom att leda och kommunicera teknik kopplat till övergripande IT strategier.

 Vi tror att erbjuda roliga och utmanande uppdrag samt möjlighet att utveckla sin specialistkompetens i kombination med superb kultur, roliga aktiviteter samtidigt som det ges möjlighet till att vara med och leda ett specialistområde som skapar förutsättningar för en fantastiskt kul resa.

 

Vad du kommer göra?

 • Arbeta du med att planera och realisera IT lösningar i organisationer med fokus på integration. Bistå kunder med uppsättning, utveckling och förvaltning av integrationsplattformar
 • Ha fokus på säkra lösningar och efterlevnad (dataskydd) men även återanvändning av funktionalitet
 • Säkerställa lösningars kvalitetsegenskaper (såsom säkerhet, prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.
 • Ser till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning.
 • Ta fram artefakter som exempelvis processmodeller och integrationsstrategier, scenariobeskrivningar, samt nödvändiga/tillämpliga lösningsbeskrivningar.

Vem är du?

 • Djup teknisk kompetens inom området systemintegration
 • Dokumenterad erfarenhet av API Management och Azure (Service Bus,Event Grid, Event Hub,Logic Apps,Functions.Key Vault.Integration Account etc)
 • Bedömningar av realiseringsalternativ (lönsamhetsbedömningar), exempelvis köpa, bygga själv eller en kombination därav
 • God ledarskapsförmåga och kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar och motivera val av lösning, både med tekniska specialister och personer utan teknisk kunskap
 • Goda kunskaper i utvecklingsprocessen och dess steg.
 • Kunskap om utvecklingsverktyg och annan teknik så som databas, utvecklingsramverk, tredjepartsprodukter med mera
 • Bidrar till kontinuerlig integration och leverans inom ramen för förändringsarbeten
 • Relevanta certifieringar så som Certifierad IT-arkitekt via Dataföreningen eller motsvarande.
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som IT-arkitekt

Nice-to-have!

 • Erfarenhet av Agila ramverk tex SAFe

 

Om du är en passionerad Integrationsarkitekt som brinner för förändring, drivs av helheten och detaljerna och vill utmanas varje dag, vill vara med och utveckla området och rollen så är det här du ska vara! Softronic fokuserar på att samla de vassaste specialisterna inom IT arkitektur, tekniskt ledarskap och utveckling till ett helt nytt spännande område.

 

 

Vill du veta mer kontakta:  Vanessa Löfving, Vanessa.lofving@softronic.se

Telefon: 08 51 90 90 00 eller 070-885 30 00

 

Om Softronic

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.

Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se