DevOps Engineer/Infrastructure Developer

Sista ansökningsdag: 2021-11-04

Stad: Stockholm

Softronic jobbar idag med ett helhetsgrepp kring utveckling, drift och applikationsdrift och efterfrågan på våra tjänster bara växer och växer. Nu behöver vårt superhärliga DevOps team utöka med en kollega som vill hjälpa till att skapa mervärde för våra kunder genom innovation och IT-automatisering. En stor del av arbetet innebär tätt samarbete, både inom teamet och i våra kundleveranser. Vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar och vi söker nu en erfaren DevOps Engineer/Infrastructure Developer som drivs av att hitta nya lösningar och arbetar för att skapa synergier. Som en del i detta kommer du vara delaktig i en organisation där vi är hjälpsamma och respekterar varandra. Sprida och ta emot kunskap är något vi värderar högt och inte minst, att det ska vara kul att gå till jobbet. 

Om Rollen
I din roll som DevOps Engineer/Infrastructure Developer kommer du att arbeta med:
 – Container teknologi som Docker och Kubernetes
 – Containerplattformar, Openshift
 – Containerplattform med multi-tenant lösning
 – Infrastruktur som kod – i molnet, som hybridlösning eller på marken – GitOps, Puppet
 – GitLab, Bamboo eller Jenkins
 – Införandet och upprätthållning av utvecklings- och driftmiljöer med fokus på automatisering, spårbarhet och visualisering
 – Dataanalys och arbete med verktyg som exempelvis Elastic Search och Kibana
Vidare ska du:
 – Ha förmågan att sätta dig in i drift av databasservrar som exempelvis PostgreSQL, MySQL och MongoDB 
 – Verka för bra samarbete mellan andra grupperingar och kompetensområden
 – Ha en nära kontakt med övriga i din grupp som är DevOps Engineers och plattforms- och nätverksspecialister

Vi letar efter dig som:
Har social kompetens med hög servicekänsla. Du har ett stort intresse för IT-automatisering och att arbeta i mellanlagret utveckling och drift samt att du värdesätter ett omväxlande arbete som kräver engagemang.
Vi ser att du är en prestigelös person som gillar att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra och bemöter användare och kollegor med en hjälpande hand och med ett lösningsorienterat tänkande. Gemensamt med dig kommer vi fortsätta att hjälpa våra kunder till lyckade projekt, både in-house och ute hos våra kunder. Vi vill också tillsammans med dig fortsätta bygga ett företag som är innovativt och ligger i teknisk framkant. 

Utöver dessa mjuka värden ser vi även att du har:
 – Relevant eftergymnasial utbildning inom IT med fokus på drift och automatisering eller motsvarande tre års arbetslivserfarenhet inom området
 – God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 – Förstår vikten av att förstå verksamhetsbehoven för att kunna leverera fungerande teknik

Vad Softronic erbjuder
Vi erbjuder ett varierande arbete i en spännande teknisk miljö under ständig utveckling. Du kommer arbeta tillsammans med kompetenta kollegor och ha stora möjligheter till utveckling. Vi förespråkar ett ständigt lärande för att bibehålla och bredda sin kompetens och där är vi alltid med och stöttar med verktyg, kurser, certifieringar för att hålla detta levande.  

Ansökan och Kontaktuppgifter
Vi ser fram emot att läsa din ansökan. Frågor gällande tjänsten: anna.hammarberg@softronic.se  070-9343454