Infrastructure Developer/DevOps Engineer

Sista ansökningsdag: 2022-02-07

Stad: Stockholm

Softronic jobbar idag med ett helhetsgrepp kring utveckling, drift och applikationsdrift och efterfrågan på våra tjänster bara växer och växer. Nu behöver vårt superhärliga DevOps team utöka med fler drivna kollegor som vill hjälpa till att skapa mervärde för våra kunder genom innovation och IT-automatisering. En stor del av arbetet innebär tätt samarbete, både inom teamet och i våra kundleveranser. Vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar och söker nu en erfaren Infrastructure Developer/DevOps Engineer som drivs av att hitta nya lösningar och arbetar för att skapa synergier. Som en del i detta kommer du vara delaktig i en organisation där vi är hjälpsamma och respekterar varandra. Sprida och ta emot kunskap är något vi värderar högt och inte minst, att det ska vara kul att gå till jobbet. 

Om Rollen
I din roll som Infrastructure Developer/DevOps Engineer kommer du att bland annat att arbeta med dessa teknologier.
 – Container teknologi som Docker och Kubernetes
 – Containerplattformar, Openshift
 – Containerplattform med multi-tenant lösning
 – Infrastruktur som kod – i molnet, som hybridlösning eller på marken – GitOps, Puppet
 – GitLab, Bamboo eller Jenkins
 – Ha förmågan att sätta dig in i drift av databasservrar som exempelvis PostgreSQL, MySQL och MongoDB
 – Införa och upprätthålla utvecklings- och driftmiljöer med fokus på automatisering, spårbarhet och visualisering
 – Dataanalys och arbete med verktyg som exempelvis Elastic Search och Kibana
 – Verka för bra samarbete mellan andra grupperingar och kompetensområden
 – Ha en nära kontakt med övriga i din grupp som är DevOps Engineers och plattforms- och nätverksspecialister 

Vi letar efter dig som:
Har social kompetens med hög servicekänsla. Du har ett stort intresse för IT-automatisering och att arbeta i mellanlagret utveckling och drift samt att du värdesätter ett omväxlande arbete som kräver engagemang. Vi ser att du är en prestigelös person som gillar att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra och bemöter användare och kollegor med en hjälpande hand och med ett lösningsorienterat sätt. Gemensamt med dig kommer vi fortsätta att hjälpa våra kunder till lyckade projekt, både in-house och ute hos våra kunder. Vi vill också tillsammans med dig fortsätta bygga ett företag som är innovativt och ligger i teknisk framkant. 

Utöver dessa mjuka värden ser vi även att du har:
 – Relevant eftergymnasial utbildning inom IT med fokus på drift och automatisering eller motsvarande tre års arbetslivserfarenhet inom området
 – God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 – Förstår vikten av att förstå verksamhetsbehoven för att kunna leverera fungerande teknik

Vad Softronic erbjuder
Vi erbjuder ett varierande arbete i en spännande teknisk miljö under ständig utveckling. Du kommer arbeta tillsammans med kompetenta kollegor och ha stora möjligheter till utveckling. Vi förespråkar ett ständigt lärande för att bibehålla och bredda sin kompetens och där är vi alltid med och stöttar med verktyg, kurser, certifieringar för att hålla detta levande. 

Om oss
Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech. 

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Ansökan och Kontaktuppgifter
Vi ser fram emot att läsa din ansökan. Frågor gällande tjänsten: anna.hammarberg@softronic.se  070-9343454