Lead developer inom GoodTech

Sista ansökningsdag: 2022-10-30

Stad: Stockholm

Vill du jobba med teknik och ledarskap? Är du dessutom en senior utvecklare och vill bidra med samhällsnytta som förbättrar vardagen för människor? Då har vi en ny jobbmöjlighet som passar dig. Ansök idag – vi tillämpar löpande urval! 

Varför Softronic? 
Softronic är en trygg och stabil arbetsgivare och här får du jobba med uppdrag som bidrar till samhällsnytta. Vi har långa relationer med kunder vilket innebär att du får ett stort kontaktnät som består av kunder och kollegor. Vi har en stor blandning av juniora och seniora konsulter, så du kan ständigt utvecklas. Vi är stolta över att vi erbjuder fullservice till våra kunder, utan att vara ett jättestort bolag. Det finns även möjlighet till distansarbete. 

Om rollen
Som lead developer på Softronic är du tekniskt leveransansvarig vilket innebär att du leder utvecklingsarbetet i uppdragen och har en nära kontakt och relation med våra kunder. Du är riktigt bra på teknik och trivs med att vara den kollegorna vänder sig till för att få stöd och hjälp. Du kommer använda dig av teknik och ramverk som ligger i framkant men även utgå från välbeprövade lösningar och metoder.  

Du kommer ingå i ett eller flera cross-funktionella team med kundfokus, våra kunder verkar inom offentlig förvaltning, bank, finans och försäkring. På Softronic har vi ofta långa åtaganden där vi tar stort ansvar. Exempel på arbetsuppgifter:  
– Säkerställa den tekniska kvaliteten i leveransen  
– Göra utredningar, kravanalys, design av arkitektur, kodning och implementering 
– Du kommer ha stort inflytande och ansvar för de teknik- och arkitekturval som kommer användas 

Vi tror att du:
– Har djup och bred kompetens och intresse av teknik 
– Tycker om att koda och motiveras av att mixa din arbetstid med kodning och lösningsarkitektur 
– Har vana att obehindrat föra dialog med beslutsfattare för att säkerställa att utvecklingen och teknikerna möter kundens behov, affärsmål och vision. 
– Kommunicerar naturligt och lyssnar aktivt för att omsätta kundens behov till krav 
– Har vana och förmåga att ha ett helhetsgrepp på samtliga tekniska delar i leveransen och ansvarar för att hela tiden förstå och förmedla vilka behov leveransen löser för kunden. 
– Har ett intresse att sätta dig in i vilket område kunden verkar för att kunna bidra med förslag på lösning baserat på området 
– Motiveras av att se andra människor växa, och förmedlar din expertis och kompetens till dina kollegor i teamet 
– Kan blanda din professionalism med att ha roligt med dina kollegor  

Utbildning och erfarenhet  
– Högskole- eller universitetsutbildning inom system- och datavetenskap eller motsvarande utbildning 
– 5+ års arbetslivserfarenhet som utvecklare och gärna erfarenhet som lösningsarkitekt   
– Erfarenhet av integrationer   
– Bakgrund som utvecklare inom Java / .Net 
– Erfarenhet av att tidigare arbetat som konsult 
– Kan obehindrat prata och skriva svenska och engelska   

Meriterande   
– Erfarenhet av Öppen källkod   
– Erfarenhet av Mikrotjänster   
– Erfarenhet av Molnplattformar   
– Erfarenhet av Containerbaserade system t.ex. Openshift, kubernetes och annan containerbaserad teknologi 

Vad erbjuder vi dig? 
– Nyrenoverat kontor med tre terrasser i Hammarby Sjöstad, nära tvärbanan och knytpunkten Gullmarsplan, men också ett stenkast från Söders puls  
– Kollektivavtal  
– Tjänstepension  
– Friskvårdsbidrag  
– Tipsbonus, certifieringsbonus, rekryteringsbonus, merförsäljningsbonus  
– Långa relationer med våra kunder där vi ser varandra som partners  
– Goda möjligheter för jobbrotation till andra projekt  
– Resor med hela affärsområdet 

Om Softronic  
Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.  

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder. 

Om det här låter som något för dig så är du välkommen in med din ansökan. Har du frågor, kontakta gärna Lovisa Ekblad, lovisa.ekblad@softronic.se