Lead developer sökes inom GoodTech!

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Stad: Stockholm

Ansök

Vill du ta nästa karriärsteg som tekniskt leveransansvarig? Är du dessutom en senior utvecklare och vill bidra med samhällsnytta som förbättrar vardagen för människor? Då har vi en ny jobbmöjlighet som passar dig. Ansök idag så hör vi av oss till dig – vi tillämpar ett löpande urval! 

Varför Softronic? 

På Softronic har vi ofta långa åtaganden där vi tar stort ansvar genom att leverera IT-nära tjänster samt tvärfunktionella utvecklingsteam. Våra långvariga kundrelationer ger dig möjlighet att jobba i olika typer av uppdrag vilket skapar både variation såväl som goda utvecklingsmöjligheter.  

Vidare finns även

– En blandning av juniora och seniora kollegor som tillsammans bidrar till din fortsatta kompetensutveckling genom ett kontinuerligt kunskapsutbyte 
– Möjlighet till en hybrid arbetsplats 

Om rollen 

Som Lead developer är du tekniskt leveransansvarig. Det innebär att du kommer leda utvecklingsarbetet i uppdragen där du har en nära kontakt och relation med våra kunder. Du kommer använda dig av teknik och ramverk som ligger i framkant men även utgå från välbeprövade lösningar och metoder. 

I din roll kan du exempelvis komma att jobba inom offentlig sektor eller bank och finans. Vi är verksamma inom många olika branscher och är mån om att hitta det uppdrag som passar dig bäst!  

Exempel på arbetsuppgifter 

– Säkerställa den tekniska kvaliteten i leveransen 
– Göra utredningar, kravanalys, design av arkitektur, kodning och implementering 
– Du kommer ha stort inflytande och ansvar för de teknik- och arkitekturval som kommer användas 

Vi tror att du har 

– Eftergymnasial utbildning inom data- eller systemvetenskap alternativt annan relevant utbildning 
– Minst 5 års erfarenhet av systemutveckling inom Java och/eller .Net 
– Erfarenhet av integrationer 
– Erfarenhet av en konsultroll 
– God förmåga att utrycka dig i svenska och engelska i tal såväl som i skrift 

 
Det är meriterande om du har

– Erfarenhet av lösningsarkitektur, öppen källkod, mikrotjänster och molnplattformar 
– Intresse av Containerbaserade system t.ex. Openshift, kubernetes och annan containerbaserad teknologi 

När det kommer till personliga egenskaper tror vi att du är noggrann och ansvarstagande samt att du kan hitta en balans mellan att vara detaljorienterad och att se till en helhet. Vi tror även att du jobbar bra självständigt såväl som i team samt att du är initiativtagande och kan blanda professionalism med att ha roligt med dina kollegor.  

Vad erbjuder vi dig? 

– Nyrenoverat kontor i Hammarby Sjöstad, nära till kommunikationsmöjligheter   
– En arbetsplats som värdesätter livsbalans där vi satsar på gemenskap, kunskapsdelning och kompetensutveckling  
– Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag m.m.  
– Resor med hela affärsområdet  

Om Softronic 

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech. 

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder. 

Om det här låter som något för dig så är du välkommen in med din ansökan. Har du frågor, kontakta gärna Lovisa Ekblad, lovisa.ekblad@softronic.se