Projektledare

Sista ansökningsdag: 2023-02-23

Stad: Stockholm

Ansök

Vill du jobba och utvecklas tillsammans med duktiga kollegor som drivs av att göra samhällsnyttig teknik – Goodtech? Vi söker dig som brinner för att leda team mot att uppnå kvalitativa leveranser. 

Till ett av Softronics affärsområde, Solution Partner, söker vi nu Projektledare. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av att leda team i olika projekt, inhouse så väl som ute hos kund. Projektens längd och komplexitet kan variera stort, allt från att hjälpa kunder med att navigera sin digitaliseringsresa till att leda stora tekniska utvecklingsprojekt.
Oavsett projekt kommer kundkontakt vara ett viktigt inslag, varför en av de viktigaste egenskaper vi söker är kommunikativ förmåga och ett kundorienterat synsätt.

Erfarenhet och utbildning
Vi är övertygade om att det är dina personliga egenskaper som är viktigast för att lyckas i den här rollen, men vi vill även se att du har: 

  • Minst tre års erfarenhet av projektledning inom IT
  • Högskole- eller universitetsutbildning
  • Kunskap av, och intresse för, agil projektmetodik
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska 

Vi tror också att det kan underlätta om du har certifieringar inom Scrum eller SAFe. Saknar du certifieringar är det något vi gärna hjälper till med som en del i din kompetensutveckling när du väl är anställd hos oss. 

Vem är du?
För att trivas som konsult på Softronic är det viktigt att du är flexibel, lösningsorienterad och tycker om att samarbeta med både kollegor och kunder.

För rollen som projektledare är det även viktigt att du har en analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt som hela tiden leder projektet framåt. Dina kommunikativa förmågor är av yttersta vikt, det krävs att du rör dig friktionsfritt mellan kundmöten och diskussioner med utvecklare. Men framför allt är det viktigt att du är prestigelös och förstår innebörden av servant leadership. Som projektledare är din roll att hålla ihop teamet och hålla kunden nöjd, vilket ställer stora krav på dina interpersonella egenskaper.

Vi hoppas också att du, precis som vi, älskar att lära dig nya saker och hela tiden vill utvecklas.

Arbetsplats
Denna tjänst är förlagd till vårt Stockholmskontor som ligger i nyrenoverade lokaler på Hammarby Kaj 10A. Vi är en hybrid arbetsplats och uppskattar flexibiliteten i att kunna arbeta hemifrån, samtidigt som vill måna om samhörigheten mellan kollegor. Därför rekommenderar vi att man är på kontoret ungefär 2 dagar per vecka, om inte kunden har andra önskemål.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss får du möjlighet att utveckla ditt CV med spännande uppdrag för några av Softronics ca 600 kunder. Vår kundbas spänner från myndigheter och medlemsorganisationer till stora internationella företag och täcker de flesta industrier.
För oss är det viktigt att du som konsult känner att du trivs och utvecklas i dina uppdrag och försöker så långt det är möjligt matcha dig med den typ av uppdrag som du själv är intresserad av. Vi kommer satsa på din kompetensutveckling, och avsätter tid och pengar för utbildningar och certifieringar för att stärka din profil och bygga ditt CV. 

En av Softronics stora styrkor är alla fantastiska kollegor, och det är något som vi vill att du ska uppleva även när du är ute på uppdrag. Därför sätter vi stor vikt vid att chefer och kollegor finns tillgängliga för stöd även när du är ute på uppdrag. 

Om oss
Denna tjänst är förlagd till vårt affärsområde Solution Partner som har stort fokus på AI och Automation. Affärsområdet är i ett spännande expansivt skede där rekryteringen av denna tjänst är en viktig del i planerna för framtiden. 

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech. 

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.

Kontakt
Välkommen att kontakta Kerstin Helldal på kerstin.helldal@softronic.se alt 070-881 32 62