Release train engineer med brinnande intresse för affärsutveckling

Sista ansökningsdag: 2022-09-30

Stad: Stockholm

Release train engineer med intresse för affärsutveckling till Softronic!

Har du erfarenhet och vet hur man skalar Lean och Agile-metoder?

Har du domänkunskap inom något specialistområde såsom Data, Cloud, Säkerhet eller Automation?

Har du förståelse för de unika möjligheter och utmaningar som är förknippade med att underlätta och kontinuerligt anpassa stora utvecklingsinitiativ?

Brukar du få positiv feedback för dina ledaregenskaper?

Är du en naturlig tjänande ledare, med förmåga att stärka team och ständigt förbättra flödet och smidiga sätt att arbeta i en snabbt, snabbrörlig organisation? Vill du leda och forma ett passionerat team? Då kan det här vara din chans.

 

Uppdrag och uppgifter:

Vi letar efter en erfaren ledare som kommer hjälpa våra strategiska kunder att leda förändringsinitiativ?

Du får vara med och skapa en helt ny specialistgruppering där vi lever som vi lär. Vi utvecklar teamet ihop, lär oss av våra misstag, lägger tid på kontinuerlig utveckling och innovation.  Vi lägger stort fokus på individen i teamet och jobbar aktivt för att stötta dig med kompetensutveckling och karriär.  Som konsult i uppdrag är du en Release Train Engineer som kommer att fungera som en tjänande ledare och coach för våra kunders ART men också inom ett eget Softronic affärsutvecklingståg.

Vår gruppering på Softronic omfattar Arkitekter på taktisk strategisk nivå samt Agila ledare på operativ, taktisk och strategisk nivå.

Vi bygger upp affärsutvecklingståg inom domänerna Data, Cloud, Automation och säkerhet där du är med och leder något av dessa tåg internt.

Syftet med våra interna team är att i ett starkt samarbete leda ART för att maximera levererat värde, ur ett tekniskt och affärsperspektiv samt kunna snabbt erbjuda rätt tjänster och kompetenser till våra kunder samt utveckla oss själva.

Rollen som Release Train Engineer (RTE) inkluderar att fungera som scrum master för ART med fokus på flödena inom ART samt flödena mellan ARTs i samarbete med Solution Train Engineer och RTEs för andra ARTs.

Ansvar

 • Organisera ART-evenemang (PI-planering, ART-synkronisering, demo)
 • Visualisera och hantera flöde
 • Undanröja hinder och åtgärda flaskhalsar
 • Underlätta utarbetande av visioner, färdplaner, mål och andra artefakter
 • Stödspårning av framsteg i eftersläpningen
 • Hjälp till att hantera beroenden
 • Driva kontinuerlig förbättring

 Vem är du?

Vi vill att du visar oss hur ditt ledarskap och din erfarenhet kan få våra team att överträffa förväntningarna.

 

För att lyckas i den roll du troligtvis behöver ha:

 • Relevant akademisk bakgrund och erfarenhet från en programvarudomän i kombination med beprövad ledarskapserfarenhet.
 • Förmåga att hantera både strategiska och operativa uppgifter
 • En person och en teambyggare med förmåga att engagera och stärka andra ledare
 • Ett transparent och inkluderande förhållningssätt kombinerat med personligt driv, passion och ett entreprenöriellt tänkesätt
 • Ett genuint agilt mindset
 • Praktisk erfarenhet av rollen enligt SAFe (meriterande certifierad SAFe RTE)

Vill du veta mer kontakta: Vanessa Löfving, vanessa.lofving@softronic.se, 070-885 30 00.

I denna rekrytering jobbar vi med ES Recruitment & Coaching, eleonor@escoaching.se,

073-501 78 10.

 

Om Softronic

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.

 Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.

Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se