Talent Acquisition Specialist med intresse för Goodtech – teknik som gör gott i samhälle

Sista ansökningsdag: 2021-08-21

Stad: Stockholm

Till ett av Softronics större affärsområde söker vi en Talent Acquisition Specialist (TAS) med IT-inriktning. Du kommer att ha en viktig roll i vår satsning att anställa ännu fler duktiga konsulter med fokus på att utveckla framtidens teknik och samhälle. Vi har fler kundförfrågningar än vad vi har konsulter och framtiden ser mycket ljus ut. Vi har många nya avtal, starka befintliga partnerskap med kunder liksom lyckade och långsiktigt hållbara digitaliseringar hos kund. I rollen som TAS finns det stora möjligheter att forma, bygga upp och påverka arbetet inom affärsområdet. Du kommer ha ett tätt samarbete med våra fem konsultchefer.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer fokusera på att identifiera långsiktig personalförsörjning och talangbehov samt proaktivt hitta och rekrytera lämpliga kandidater med specifik kompetens. Du kommer lägga en stor del av din tid på att bygga och underhålla nätverk inom olika kompetensområden. Du ansvarar för att kandidatupplevelsen är optimal då det är kärnan i vårt arbete. Kandidaten ska uppleva trygghet, professionalism och efter ett möte känna sig sedd, lyssnad på och respekterad samt ha fått en positiv känsla av Softronic.
 – Sourcing och omvärldsbevakning– finna och söka upp kandidater på deras hemmaplan eller via LinkedIn etc.
 – Attrahera kandidater – marknadsföra Softronic/DP som arbetsplats och våra konsultuppdrag
 – Bygga upp och underhålla nätverk, skapa talangpool via intervjuer och sociala engagemang
 – Formulera annonser och hantera dokumentation kring rekryteringsprocessen
 – Genomföra kompetensbaserade urval och intervjuer via Teams etc och fysiska möten
 – Referenstagning och hantera kodtester
 – Planera för god onboarding tillsammans med kommande konsultchef

Din karriär och bagage så här långt
Du har arbetat som TAS eller rekryterare inom tech och allra helst med konsultaffären. Dina tydligaste drivkrafter är att bidra till verklig samhällsnytta och att kommunicera med intressanta kandidater. Din kommunikation bygger på förmågan till införsäljning samt relations- och förtroendeskapande. Precis som dina kollegor brinner du för att bidra till din och Softronics ambition om att vara ledande inom teknik som gör gott i samhället – Goodtech.

Du har ett upparbetat nätverk på Linkedin och i branschen alternativt en god förmåga att förstå vem eller vilka du behöver prata med för att hitta våra framtida kollegor. Du har detaljerad kunskap när det kommer till människor, teknik samt affär och samtidigt en förmåga att förstå komplexiteten i konsult- och tjänsteaffärer i ett större och mer övergripande perspektiv. Om du har arbetat i IT-projekt tidigare är det ett stort plus.

Dina softskills
Du har ett eget driv, initiativförmåga och är en självgående problemlösare med vana att agera rådgivande. Du kan leda dig själv i den bemärkelsen att du får bra saker att hända utan att någon detaljstyr dig i ditt arbete. Du har förståelse för konsultaffären och är resultat- och målinriktad. Du är nyfiken på de senaste teknikerna, är duktig på att bygga och underhålla relationer och du arbetar strukturerat. Vi, liksom du, vet hur svårt det är både att rekrytera inom IT och att dessutom hitta rätt egenskaper för en potentiell konsult. Det ställer såklart stora krav på tålamod hos dig.

Övrigt
Softronic har de senaste åren arbetat mycket med varumärkesbyggande aktiviteter och att synas i rätt kanaler med respektive budskap. Du kommer bli en viktig del i att hitta kandidater som matchar Softronics värderingar och fortsätta sprida vårt varumärke. Våra årliga medarbetarundersökningar ger oss mycket goda betyg och återkommande är fantastiska kollegor, gemenskap, högt i tak, frihet under ansvar etc. Vi har även årliga kundundersökningar som visar på mycket hög grad av kundnöjdhet och förtroende.
Tjänsten är placerad i Stockholm.

Kontakt vid frågor
Sänd in din ansökan till oss redan idag, vi kommer att göra vårt urval löpande.
Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Theres Hesselgren Zaar på thz@softronic.se eller på telefon 0708-813 073

Om Softronic
Softronics ambition är att vara ledande när det gäller att erbjuda innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Tillsammans med våra kunder verkar vi för samhällets digitalisering och bidrar därigenom till en mer hållbar framtid. Det är vad vi kallar GoodTech.

Våra kunder är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Vi har gjort vårt medieval, säljsamtal undanbedes