Tech Lead

Sista ansökningsdag: 2023-06-30

Stad: Stockholm

Ansök

Vi är ett härligt team som gillar utveckla området och våra komptenser tillsammans. Vi drivs av prestigelöshet och högt i tak. Vi är är ett glatt gäng som brinner för det vi gör där alla är välkomna!

Vi bygger ett helt nytt specialistområde inom IT arkitektur där människor, innovation och teknik kommer vara i fokus. Du kommer få vara med och skapa något nytt med örat mot rälsen kring trender och teknik utveckling. Du kommer få spännande uppdrag som ger dig ny kunskap och erfarenhet samtidigt som du delar din kunskap med andra och du kommer jobba i en kultur där vi vill ha roligt tillsammans.

Som Tech lead hos oss jobbar du på konsultbasis för att hjälpa våra kunder att strukturera och designa mjukvaror så att de uppfyller både funktionella krav och olika arkitekturella kvalitetsegenskaper. Du är den som har detaljerad specialistkunskap om en produkt eller ett system som skall förändras eller utvecklas.

Du är den som leder utvecklingsteamet både hands-on samt som Tech lead för teamets leveranser.  Du agerar ibland i en kombinationsroll som Scrum master. Du har stort intresse och driv för ständig förbättring samt teknikutveckling.

Vi tror att erbjuda roliga och utmanande uppdrag samt möjlighet att utveckla sin specialistkompetens i kombination med superb kultur, roliga aktiviteter samtidigt som det ges möjlighet till att vara med och leda ett specialistområde som skapar förutsättningar för en fantastiskt kul resa tillsammans.

 Vad du kommer göra?

 • Arbeta med att planera och realisera IT lösningar i medelstora och stora organisationer.
 •  Jobba på en taktisk/operativ nivå med nära samverkan med verksamheten.
 • Ha fokus på återanvändning av funktionalitet sker samt att coacha ett team samt hjälpa teamet prioritera arbetet baserat på verksamhetens initiativ.
 • Säkerställa lösningars kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.
 • Ser till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning.
 • Ta fram artefakter som exempelvis processmodeller och integrationsstrategier, scenariobeskrivningar, informationsmodeller samt nödvändiga/tillämpliga lösningsbeskrivningar.
 • Fokusera på helheten samt koordinering mellan team – inte bara att enskilda system gör saker rätt.

 

Vem är du?

 • Du har djup teknisk kunskap inom systemutveckling samt moderna och relevanta utvecklingsspråk (#C, Python, Java) och några års erfarenhet av design- och konstruktionsmönster
 • God kunskap inom infrastruktur, design för skalbarhet och alternativa drifts-lösningar
 • Du har mycket god erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt (från kravinsamling till färdig produkt).
 • Du har stor förståelse kring agila arbetsmetoder och den senaste tekniken samt har mycket god förståelse och           insikt kring arbete med moderna webbplattformar och kringliggande ekosystem.
 • Du är strukturerad och organiserad men klarar samtidigt av många och snabba förändringar.
 • Du kommer arbeta i uppdrag på konsultbasis som expert eller Tech lead för en eller flera mjukvaror i diskussion med teamet kring nya lösningar.
 • Du kommer ta fram scenariobeskrivningar, datamodeller, klassdiagram, rekommendationer för designmönster samt beskrivning av tänkt livscykel och förvaltning i samverkan med ett eller flera agila team.
 • Du kommer ha en roll där det ingår att utöva mentorskap för utvecklare i utvecklings-teamet
 • Goda kunskaper i utvecklingsprocessen och dess steg. Kunskap om metoder, utvecklingsverktyg, och annan teknik så som databas, ramverk, tredjepartsprodukter etc (Måste)
 • Djup teknisk kompetens (Måste)
 • Du har minst 4 års erfarenhet i en liknande roll.
 • Du bemästrar både svenska och engelska i skrift och tal.

 

 Nice-to-have!

 • Erfarenhet av Agila ramverk tex SAFe

 

Om du är en passionerad Tech Lead som brinner för förändring, drivs av tekniken och detaljerna och vill utmanas varje dag, vill vara med och utveckla området och rollen så är det här du ska vara! Softronic fokuserar på att samla de vassaste specialisterna inom IT arkitektur, tekniskt ledarskap och utveckling till ett helt nytt spännande område.

 

Vill du veta mer kontakta:

Softronic, Vanessa Löfving, Vanessa.lofving@softronic.se,

Telefon: 070-587 01 10

 

Om Softronic

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.

 Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.

Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se