Testare med kunskaper i Java sökes inom GoodTech!

Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Stad: Stockholm

Ansök

Vill du arbeta på en arbetsplats med familjär stämning och högt i tak där teamarbete är i fokus? Nu söker vi testare till våra leveransteam där du kommer arbeta nära utvecklare för att säkerställa kvaliteten på systemen i våra kundleveranser. Ansök idag så hör vi av oss till dig – vi tillämpar ett löpande urval!   

Varför Softronic?  

På Softronic har vi ofta långa åtaganden med våra kunder. Vi tar stort ansvar i att bibehålla långvariga relationer genom att exempelvis leverera IT-nära tjänster samt tvärfunktionella utvecklingsteam som säkerställer att våra kundleveranser håller en hög kvalitet. Våra nära relationer med kunderna ger dig möjlighet att jobba i olika uppdrag och branscher vilket skapar både variation såväl som goda utvecklingsmöjligheter. 

Om rollen   

I rollen som testare kommer du arbeta i ett sammansvetsat leveransteam där du främst är nära systemutvecklare inom Java. Din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att våra kundleveranser håller en hög kvalitet – både vid nyutveckling och förvaltning.  

Leveransteamen präglas av en familjär stämning där kollegor hjälps åt när någon fastnat i ett problem, därmed är det en fördel att ha en grundläggande förståelse för Java. 

Dina arbetsuppgifter är exempelvis  

– Arbeta med leveransteamets gemensamma backlog i Jira
– Arbeta i tre olika testmiljöer där du utför systemtest, acceptanstest och regressionstest 
– Genomföra GUI (manuella tester) och API-tester (tekniska tester) genom att följa ett förutbestämt ramverk  
– Genomföra undersökande tester av en ny funktion genom att fritt testa koden utan att följa ett förutbestämt ramverk
– Administrativt arbete där du är med och planerar testarbete, genomför versionshantering, dokumenterar testfall och gör testrapporter 

Är du den vi söker? 

Vi tror att du har

– Eftergymnasial utbildning inom system- och datavetenskap eller motsvarande relevant utbildning 
– Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet som testare 
– Erfarenhet av SOAP UI, Postman och manuella tester 
– Grundläggande förståelse för kod, t.ex. if-satser i Java 
– Grundläggande förståelse av SQL och databaser 
– God förmåga att kommunicera i både svenska och engelska i tal såväl som skrift 

Meriterande     

– Erfarenhet av automatiserade tester samt testramverk såsom Selenium, Cucumber eller motsvarande 
– ISTQB certifiering 

När vi ser till dina personliga egenskaper tror vi att du är analytisk, noggrann och initiativtagande. Vi tror att du kan säkerställa kvalitet genom förmågan att se till en produkts helhet och inte fastnar på en detaljnivå. Vidare tror vi att du arbetar bra självgående såväl som i team. 

Vad erbjuder vi dig? 

– Nyrenoverat kontor i Hammarby Sjöstad, nära till kommunikationsmöjligheter    
– En arbetsplats som värdesätter livsbalans där vi satsar på gemenskap, kunskapsdelning och kompetensutveckling   
– Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag m.m.   
– Resor med hela affärsområdet    

Om Softronic   

Vi på Softronic jobbar ständigt med att förflytta våra kunder mot morgondagens teknik. Vare sig det handlar om att utveckla AI, automatisera processer eller modernisera en äldre lösning med bibehållen tillgänglighet. En annan sida av det vi gör är att vi hjälper våra kunder att utveckla innovativa och driftsäkra tjänster som skapar samhällsnytta genom att förenkla människors liv och jobb. På så sätt blir vi och vår teknik en positiv kraft i samhället och en del i att göra världen lite mer hållbar. Det är det vi kallar GoodTech.   

Vi ser arbetet och arbetsplatsen som en av flera energigivande delar i människans liv. Därför odlar vi aktivt en kultur av gemenskap och lust, där brädspelskvällar, löprundor med kollegorna längs vattnet eller en fika på terrassen är viktigt och ska få lov att ta plats. Genom gemenskap och samhörighet blir det också enklare att tillsammans vidareutveckla våra förmågor, för att i förlängningen kunna vässa vårt erbjudande mot våra kunder.  

Om det här låter som något för dig så är du välkommen in med din ansökan. Har du frågor, kontakta gärna Lovisa Ekblad, lovisa.ekblad@softronic.se