Karriär | Publiceringsdatum: 18 maj 2022

Från basketproffs till .Net-utvecklare

Vi hälsar Olivier Ilunga välkommen till Softronic. Olivier är före detta basketproffs och jobbar numera som .Net-utvecklare hos oss. Han började under våren och går nu även vårt traineeprogram Gate1.

Vad har du för förväntningar på Gate1?

Att lära mig mer hur man arbetar som konsult, träffa nya kollegor som sitter i andra affärsområden och byta kunskap samt lära mig mer om Softronics kultur och hur man kan bygga bra lösningar för våra kunder.

Hur kom du i kontakt med Softronic?

Jag hade hört om Softronic via en vän och därefter så forskade jag lite och fick ett gott intryck. När jag pratade med min chef så berättade han massa bra och roliga uppdrag som finns här. Och det fick mig att vilja jobba här.

Kan du berätta om din bakgrund?

Jag är ursprungligen från Kongo-Kinshasa och har bott i Sverige sedan jag var 2 år. Jag blev basketproffs i Sverige när jag gick i gymnasium och kom in i A-landslaget. Sen direkt efter gymnasiet så flyttade jag till Italien och spelade där för en av Europas största basketklubbar.

IT har tidigt lockat mig. Jag har alltid visat ett stort intresse för hur saker är byggt från grunden. IT är ett sådant brett område med oändlig information och ständigt nya saker att utforska vilket attraherade en datanörd, som jag själv.  Då mitt andra stora intresse förutom basket är datorspel blev det naturligt för mig att vilja lära mig mer om datorspel och datorer och hur system är byggda från grunden.

Jag har även tidigare vikarierat som tekniklärare där jag undervisade i programmering för åk 7–9. Otroligt givande och utvecklande att få lära ut grundlig programmering, som jag brinner för.

Vad är det som gör IT-branschen särskilt spännande?

Allt man kan göra inom IT är supercoolt! Att kunna förenkla vardagen för alla människor är grymt, det finns oändligt många saker som man kan göra. Så länge man vill lära sig och har en idé om hur man ska gå till väga.

Vad innebär GoodTech för dig?

GoodTech för mig är att kunna förenkla vardagen för alla människor, att kunna bidra med att hjälpa medmänniskor som har funktionsnedsättning eller sjuka så att dem kan komma i kontakt med en doktor, att kunna bidra med att förbättra miljön med mera.

Vad gör du om tre år?

Då hoppas jag vara en än vassare utvecklare som besitter mer kunskap så att jag kan underlätta vardagen för fler. Och så vill jag gärna jobba i stora projekt.

Vad gör du på fritiden?

Jag är med familjen, tränar, lär mig att spela gitarr och tycker om att vara ute i naturen (speciellt vid havet). Jag gillar även att titta på olika serier/filmer.

 

Nyfiken på Softronic? 

Kontakta oss och kolla in våra lediga jobb.

Senaste Karriär nyheterna