Migration till molnet leder Hifabs utveckling

Hifab valde att förflytta all infrastruktur till molnet och hittade Softronic när de letade efter en partner som kunde hjälpa dem med en Microsoft Azurelösning. Flytten av all IT till molnet var ett viktigt strategiskt beslut för att skapa förutsättningar för Hifabs utveckling mot att bli en aktör i digital framkant.

Migration till molnet leder Hifabs utveckling

Hifab är sedan 1947 oberoende rådgivare och projektledare inom fastigheter och samhällsbyggnad och har under den tiden varit del i att leda utvecklingen av våra städer och samhällen.

Våren 2022 tog Nicke Rydgren över som VD för Hifab, med uppdraget att driva ett genomgripande utvecklingsarbete kring företagets position, kompetenser, erbjudanden – samt inte minst digitaliseringen.

De behövde göra en förflyttning för att modernisera hur de jobbade, både med sin IT-infrastruktur, sina mjukvarulösningar – och i förlängningen med sina kunder. Hifab valde att förflytta all infrastruktur till molnet och hittade Softronic när de letade efter en partner som kunde hjälpa dem med en Microsoft Azurelösning. Flytten av all IT till molnet var ett viktigt strategiskt beslut för att skapa förutsättningar för Hifabs utveckling mot att bli en aktör i digital framkant.

Migration till molnet leder Hifabs utveckling
Migration till molnet leder Hifabs utveckling

Valet av strategisk partner – vilket Softronic är för oss – handlar mycket om förtroende. Vi sökte inte en leverantör av en tjänst, utan en verklig partner som inte bara kunde leverera den molnlösning vi sökte. I vårt partnerskap med Softronic har vi ett team och ett företag vi kan utvecklas vidare med”, Nicke Rydgren, VD Hifab.

Molnlösningen är bara första steget i en utveckling där Hifab bygger mer datadrivna funktioner, mer användarvänliga applikationer och där de jobbar med bättre affärsintelligens samt automatiserade processer.

Kontakt

Henrik Pettersson

Se filmen om Hifab och hör deras VD Nicke Rydgren berätta om samarbetet