För dig som vill köra äkta molntjänster i Sverige – Microsoft Azure Stack

IR Nyheter | 18 maj 2018

I normalfallet uppfyller Microsofts molnplattform Azure alla krav på informationssäkerhet.

Men det kan finnas särskilda behov av att lagra och bearbeta data inom Sveriges gränser. Nu finns en unik möjlighet att dra nytta av de fördelar molnplattformen Azure erbjuder, men ändå låta bearbetning och lagring ske inom Sverige.

Applikationer som fungerar i Azure Stack fungerar även i det publika Azure, vilket gör att om man får behov av en större tillfällig expansion, så kan tjänster och applikationer flyttas mellan de båda miljöerna på ett enkelt sätt med säkerhet och kostnadseffektivitet för moderna verksamheter.

”Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder, som ofta har komplexa verksamhets- och informationssäkerhetsbehov, möjligheten att kontinuerligt kunna optimera mellan egen drift, outsourcing till Softronic eller Azure Stack inom Sverige, eller i publik molnmiljö, med hänsyn tagen till gällande regelverk”, säger Anders Eriksson, VD Softronic AB.

”Azure Stack ger samma fördelar som Azure har att erbjuda men tillåter att lagringen sker i lokala datacenter. Antingen på kundens egna servrar eller genom våra lokala partners. Softronic är en viktig pusselbit i vår resa kring att kunna erbjuda nya möjligheter och skräddarsydda molnlösningar som passar alla typer av organisationer”, säger Annica Wallenbro Stojcevski, Affärsområdeschef Data & AI, Cloud Infra & App Dev. på Microsoft.

För mer information kontakta:

Anders Eriksson, VD, Softronic AB (Publ)
Tel: +46 8 51 90 90 00
anders.eriksson@softronic.se

Om Softronic AB

Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från e-tjänster och rådgivning till nyutveckling, förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har ca 460 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. 
Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)