« Tillbaka till IR Nyheter

Frälsningsarméns hemsida går i graven. Återuppstår på Påskdagen.

Softronic fick i uppdrag av Frälsningsarmén att stärka kännedomen om sin kärnverksamhet. Det fanns behov av att göra om allt, från att identifiera strategiska fokusområden och hitta en tonalitet anpassat till en yngre målgrupp.

”- Vi vill nå och attrahera fler människor i 20 – 30 årsåldern och då såg vi ett behov av en rejäl förnyelse, berättar Bert Åberg, Kommunikationschef på Frälsningsarmén. Softronic har hjälpt oss hela vägen från analys till hur vi följer upp och optimerar våra effektmål samt implementerat den nya lösningen tekniskt”

Ökad kännedom om Frälsningsarméns kärnfrågor, relevansen i att man finns och verkar lokalt på drygt 170 orter i Sverige samt en förenklad gåvoprocess ska hjälpa till att lyfta såväl varumärke som gåvostödet

”- Mårten Eklund, avdelningschef för Softronics digitala kommunikationsbyrå förtydligar; Frälsningsarmén beskrev sig själva som “ett varuhus av hjälpinsatser” vilket är exakt vad man är. Vår hypotes var dock att en yngre målgrupp ofta intresserar sig i ensaksfrågor och kan man ge chansen att vara med och göra gott på den ort man bor så borde det leda till ett ökat engagemang.”

Lösningen är byggd i EPiServer 7 CMS. Geopositionering med geografiskt taggat innehåll, helt ny struktur, design och tonalitet samt tillgängliget i alla skärmstorlekar. Detta är några av nyheterna som besökarna kommer mötas av vid återuppståndelsen av hemsidan på Påskdagen, www.fralsningsarmen.se.

För mer information, kontakta:

Bert Åberg, Kommunikationschef Frälsningsarmén
bert.aberg@fralsningsarmen.se

Anders Eriksson, VD Softronic
anders.eriksson@softronic.se

Mårten Eklund, avdelningschef Softronics kommunikationsbyrå
marten.eklund@softronic.se

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)