Migrationsverket tilldelar Softronic ramavtal gällande anpassning av Tolkportal

IR Nyheter | 5 jul 2021

Softronic vann Migrationsverkets upphandling avseende ”Anpassning av tolkportal med extern drift”.

Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap.

Migrationsverket beställer ca 120 000 tolkuppdrag varje år. Idag beställs tolkuppdragen via e-post, telefon eller tolkförmedlingarnas egna hemsidor. Ramavtalet avser att anskaffa en egen tolkportal där samtliga beställningar ska hanteras.

–    Vi är oerhört glada att vi har vunnit upphandlingen och att vi får möjlighet att utveckla Migrationsverkets nya tolkportal. Vi ser fram emot att tillsammans med Migrationsverket utveckla tolkportalen och på så sätt effektivisera och underlätta för personal både på Migrationsverket och tolkförmedlingarna, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Softronic har gedigen erfarenhet av att arbeta med digitala lösningar till offentlig sektor och myndigheter.

Per tillägger:

–    Vi har bland annat stor erfarenhet av att tillgänglighetsanpassa system och applikationer vilket gör att vi kan tillgodose alla Migrationsverkets behov.  

Avtalets löper fram till 2025-05-31 med möjlighet till förlängning med 2 + 2 år.

KONTAKTPERSON
Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se 
Tel: +46 70-775 78 50

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 430 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)