Nextjet tecknar avtal med Softronic om ny webb-lösning

IR Nyheter | 16 apr 2013

Nextjet är idag ett av Sveriges största flygbolag med fokus på regionalt flyg. Bolaget betjänar 17 destinationer från Köpenhamn i söder till Gällivare i norr. Utöver linjetrafik bedrivs även en charterverksamhet som sträcker sig över hela Europa.

”Vi har en enkel approach när det gäller IT-stöd och det handlar om att det ska vara enkelt att boka, omboka, avboka och ändra sina resor hos Nextjet. Marknaden ger oss hela tiden nya utmaningar och då är valet av plattform och leverantör mycket viktigt för oss. Här passar Softronic bra in, eftersom de har både den IT-kompetens som krävs samt en lång erfarenhet från branschen” säger Brian Liddle, Marknadschef på Nextjet.

Softronic koncernen är idag ca.500 medarbetare och erbjuder IT- och managementtjänster med ett helhetsansvar, kallat IT-Partnerskap. Enheten Travel inom Softronic är specialiserade på branschlösningar för reseindustrin och levererar tjänster och produktplattformar till ett 20-tal flygbolag, resebyråer och eventbolag i Norden. Bland kunderna märks bl.a. SAS, Nextjet, Höga Kusten Flyg, Ticket Privatresor, Resevaruhuset och HRG.

”Vi är mycket glada att Nextjet valde oss som strategisk partner för sin elektroniska försäljning. Delar av vår plattform är redan tagen i drift och inom några veckor så är den nya bokningstjänsten live. Det ska bli mycket roligt att se hur Nextjets kunder kommer att uppfatta den nya bokningstjänsten” säger Stefan Melander, kommersiell chef för Softronic Travel.

För mer information kontakta:
Brian Liddle, Marknadschef Nextjet AB 0771-90 00 90
Magnus Ivarsson, VD Nextjet AB 0771-90 00 90

Nextjet AB (www.nextjet.se)

Stefan Melander, Kommersiell chef Softronic Travel 08-51 90 90 00
Anders Eriksson, VD Softronic AB 08-51 90 90 00

Softronic AB (publ.) (www.softronic.se)

PDF