Anna Tocaj – nyanställd applikationskonsult på Softronic

Karriär | Publiceringsdatum: 10 feb 2021

Anna Tocaj är nyanställd applikationskonsult på Softronic. Anna kommer gå vårt traineeprogram Gate1 som går av stapeln om några veckor. I denna intervju berättar hon lite mer om varför hon började jobba hos oss och hon tipsar även om vad du som nyexaminerad ska tänka på när du söker jobb.

Varför sökte du jobb hos Softronic?

Jag kom i kontakt med Softronic under mina informatikstudier då jag skrev mitt examensarbete kring användarutbildning i samband med implementering av ERP-system. Jag sökte mig till Softronic eftersom jag fick ett gott intryck av organisationen och var nyfiken på att arbeta mer med affärssystem. Jag tycker att det är roligt att ha en samordnande roll där jag får lära känna kunder och deras behov men även jobbar tätt med mina kollegor.

Anna Tocaj

Hur har din onboarding fungerat och har starten på ditt nya jobb blivit som du hade tänkt dig?

Jag har fått ett varmt välkomnande och en bra onboarding trots läget men ser självklart fram emot att få träffa alla mina nya kollegor IRL så småningom.

Vad är viktigast för dig för att du ska trivas på jobbet?

För att jag ska trivas på jobbet är det viktigt för mig att jag känner att jag gör nytta, utvecklas och lär mig nya saker. Jag är övertygad om att det kommer att finnas utrymme för detta här på Softronic. Jag tycker även att det är viktigt att det finns vilja att hjälpa och lära av varandra i teamet vilket det absolut gör här.

Vilket är ditt bästa tips till någon som kommer direkt från utbildning och är på jakt efter sitt första jobb i IT-branschen?

Mina bästa tips till dig som kommer direkt från studier och är på jakt efter ditt första jobb inom IT-branschen är att våga fråga om hjälp. Berätta för så många som möjligt att du letar jobb och var så specifik som möjligt så är chansen större att du hittar rätt. Hör av dig till någon på LinkedIn som har den roll du vill ha, fråga om de kan tänka sig att ta en fika online (eller IRL om det ej är en pandemi). Ställ frågor, hur ser deras arbete ut, vad är viktigt i deras roll etc. Ju mer du frågar desto större insikt får du i vad som krävs och om det passar dig. Är du nyfiken på vad jag gör går det bra att kontakta mig på LinkedIn så berättar jag gärna mer.

 

Relaterade länkar: