Charlotte Eriksson – Softronics nya VD

Nyheter | Publiceringsdatum: 5 maj 2022

Vi hälsar vår nya VD Charlotte Eriksson varmt välkommen till Softronic. I denna intervju får du lära känna henne lite bättre.

VD Charlotte Eriksson

Hur kommer det sig att du lockades av att börja jobba på Softronic?

Det är viktigt att få vara stolt över sin arbetsplats. För mig betyder det ett ställe med både hjärta och hjärna. Softronic har ett imponerande tekniskt kunnande kombinerat med en vilja att göra gott i samhället. Dessutom, apropå hjärta, så har jag känt mig oerhört välkommen. Stämningen på kontoret är verkligen öppen och inkluderande.

Vad innebär begreppet ”GoodTech” för dig?

Idag kan du göra nästan vad som helst med digitala lösningar. Det handlar om att ta dessa möjligheter och göra tekniska lösningar som gör vår nutid och vår framtid lite bättre. Och som sagt, det får mig att känna mig stolt över att vi gör något mer än teknik. Det är ytterligare en anledning att gå till jobbet.

Vad ser du framför allt för utmaningar i IT-branschen framåt?

Just nu ser vi alla en stor kompetensbrist i IT-branschen. Behovet av duktiga kollegor är stort. Lika viktigt som att arbeta med teknik som gör gott i samhället är det att arbeta med att vara ett företag som gör gott för sina anställda.

Vad har du för bakgrund?

I grunden är jag ingenjör. Jag har pluggat teknisk fysik på KTH. Därefter har jag spenderat lite drygt 20 år i konsultbranschen – som managementkonsult, inom Business Intelligence och i en rad olika ledarroller inom IT och digitalisering. De senaste 9 åren har jag arbetat på teknikbolaget AFRY där jag var ansvarig för IT-konsultverksamheten.

Vad har du för fritidsintressen?

När jag har tid över återfinns jag sannolikt på ett ställe som heter Crossfit Nordic. Jag älskar att röra på mig och att träna, och inget går väl upp mot ett personbästa i ryck, tänker jag.

Berätta något alla inte känner till om dig?

Nu är det väl i och för sig ganska många som känner till att jag sjunger klassiskt, men det är inte lika många som har hört mig sjunga i modern tid. Tiden räcker inte alltid till, men jag blir alltid lika glad de gånger jag faktiskt tar mig tid att sjunga en trudelutt. Sedan lyckas jag rätt väl med att projicera mitt musikintresse på mina två barn som spelar och sjunger.

Charlotte Eriksson