Från inredningsarkitekt till systemutvecklare

Karriär | Publiceringsdatum: 18 nov 2021

Vi hälsar Asma Rizwan välkommen till Softronic. Asma är nyanställd sedan oktober och arbetar som .Net-utvecklare hos oss.

Asma Rizwan

Hur kommer det sig att du bytte från inredning till systemutveckling?

I mitt yrke som inredningsarkitekt använde jag många programvaror och jag har alltid varit nyfiken på tekniken bakom och hur de har byggts. Tekniken hjälper människor i vardagen och underlättar deras arbete och denna nyfikenhet ledde till att jag ville lära mig programmering. Det gav mig ett annat perspektiv på design. Nu vill jag vara en del av det digitala samhället för att bidra till att utveckla hållbara lösningar som skapar samhällsnytta.

Vad är det som är så roligt med att arbeta som systemutvecklare?

Det roligaste är att systemutveckling är en kontinuerlig lärandeprocess och det finns alltid nya utmaningar inom webbutveckling. Jag får utveckla kreativa lösningar, tänka i nya banor och lära mig nya metoder som leder till att jag utvecklas och utmanas som person.

Vad innebär GoodTech för dig?

GoodTech för mig är att optimera och skapa hållbara lösningar som ger effektivitet i människors dagliga liv samt ger en positiv inverkan på samhället.

Vad gör du på fritiden?

På fritiden blir det mycket tid med min familj. Jag och min man bor tillsammans med våra två härliga tjejer i Kungsängen Upplands-Bro. Jag lagar god mat, läser böcker, målar tavlor med mina tjejer, spelar bowling med familjen. Jag är själv en sportperson och började spela golf med min familj på helgerna. Vi är resenärer och har varit i många länder innan pandemin, gillar spårning i skogarna samt att utforska historiska platser.