Lär känna Kent Björner – M365 konsult på Softronic

Karriär | Publiceringsdatum: 24 nov 2021

Kent Björner är Service Delivery Manager och Teamleader för M365-grupperingen på Softronic. Han har arbetat hos oss i tre år. I denna intervju berättar han om sin roll på Softronic och varför han trivs med att jobba här.

Kent B från Softronic

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Jag utbildar en hel del olika organisationer i hur de ska nyttja M365. Det kan vara allt från att använda fler produkter man redan betalar för till att hjälpa kunderna arbeta mer effektivt. Att utnyttja produkterna till fullo gör så att kunderna ofta kan sänka sina kostnader. Det är många som fortfarande bara nyttjar teams som ett chattverktyg och inte använder dess fulla potential. Och när jag lyckas hjälpa ett företag eller en organisation att arbeta mer effektivt och får slutanvändarna att känna att detta är riktigt bra, då känner jag mig stolt

Kan du berätta kort om ditt nuvarande uppdrag?

Jag arbetar mestadels i flera projekt parallellt där jag hjälper kunderna komma igång med tekniska lösningar och hjälper dem nyttja M365 på bästa sätt. Det blir mer populärt att automatisera saker som görs ofta för att slippa hantera saker manuellt. Där finns många möjligheter till förbättring bland annat i exempelvis onboarding och offboarding av medarbetare. Säkerhet är också en oerhört viktig aspekt och jag jobbar en hel del med att försöka se till att man använder fler säkerhetsfunktioner som ingår i exempelvis en E5- licens.

Vad innebär GoodTech för dig?

Softronic har många kunder som arbetar med olika typer av välgörenhet. Och för mig är det GoodTech när man hjälper en sådan kund eller en organisation att kunna automatisera och effektivisera uppgifter som inte är deras huvudfokus. Då kan de istället lägga mer pengar och fokus på att förbättra sin kärnverksamhet.

Vad är bäst med att arbeta på Softronic?

Det finns mycket utrymme att växa på Softronic. När jag började var jag själv i min roll som M365-konsult och nu är jag teamleader för ett team på 7 personer. Sen är det en väldigt härlig stämning på Softronic och underbara kollegor som gör att jag trivs väldigt bra.

Vad gör du på fritiden?

På min fritid lägger jag mycket tid med familjen och försöker göra roliga aktiviteter tillsammans. Vi gillar att resa mycket men det har ju dessvärre blivit dåligt med det på senare år. Jag försöker klämma in lite tid att spela Playstation som är en av mina hobbyers. Sedan lägger jag även en hel del tid på att läsa om alla nya roliga saker som kommer inom M365 för det gäller ju att hänga med i de snabba svängarna.

Kent Björner