Lösningsarkitekt som bidrar till GoodTech!

Karriär | Publiceringsdatum: 21 mar 2022

Möt Lasse Sidén, en av Softronics lösningsarkitekter. Lasse har jobbat på Softronic sedan 2014 och har under åren haft en mängd olika kunduppdrag. Hans fokus är framför allt att få verksamhetens behov att realiseras i bra systemstödslösningar.

Lasse S

Vad har du för bakgrund?

Jag började min bana på 90-talet och jobbade cirka 10 år som fullstackutvecklare för att sedan styra om mer mot ledarskap och arkitektrollen.

Hur ser din roll på Softronic ut?

På Softronic träffar jag ofta nya kunder för att inventera läget och stämma av krav och förväntan. Jag tar fram lösningsförslag och hjälper utvecklingsteamet att komma i gång. Ofta har jag flera hattar i projekten, så som teknisk projektledare, lösningsarkitekt och Lead Developer.

Vad är det i din roll som Lösningsarkitekt som du ser att du får möjligheten att göra här på Softronic?

Jag jobbar med kunder inom många olika branscher med vitt skilda behov vilket gör att jag får använda en flora av olika tekniker och ramverk, så som Net 6, IoT, AI/ML, hybridlösningar, olika databasmotorer, säkerhetslösningar och tekniskt komplexa system med hårda SLA-krav och högt ställda krav för prestanda.

På vilket sätt tillgodoser Softronic ditt intresse för teknik och kompetensutveckling?

Det finns ett stort utbud av olika projekt och behov – finns alltid något nytt att göra. Softronic erbjuder ofta helhetsåtaganden med allt från projektledning och krav till utveckling och drift så det finns alltid nya saker att göra och upptäcka.

Vad är det roligaste med att jobba som lösningsarkitekt?

Att göra livet enklare för olika verksamheter när de får effektivare och mer anpassade IT-system. Att jag i min roll får möjliggöra smartare lösningar med rätt teknik på rätt ställe.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Att jag kan använda mitt breda och djupa kunnande inom It-teknik och mjukvaruutveckling på ett positivt sätt som ger avtryck i verkligheten.

Vad innebär GoodTech för dig?

En massa olika saker! Att genom olika smarta lösningar minska miljöpåverkan, att göra livet enklare för alla genom att erbjuda rätt information och rätt tjänst vid rätt tid. Automatisera saker som kan automatiseras vilket ger oss mer tid över att koncentrera oss på det som betyder något i livet.

Nämn tre saker du har på din “bucket-list”, som du vill göra någon gång i livet?

Jag är amatörfotograf på fritiden och drömmer om att få foto-turista i Grand Canyon, Machu Picchu och Rom. Mindre realistiska drömmar är att träffa Elon Musk och Bill Gates.