Nytt kontor med nya arbetsmodeller växer fram

Karriär | Publiceringsdatum: 21 mar 2022

I och med pandemin så har förutsättningarna för arbete förändrats och många arbetsplatser ställer om och tillåter sina medarbetare att arbeta på distans. Vissa yrkeskategorier har haft lättare att anpassa sig medan andra inte haft någon möjlighet. Här på Softronic så har vi följt Folkhälsomyndighetens riktlinjer och under pandemin också passat på att genomföra en medarbetarundersökning som tydligt visat på att våra medarbetare även fortsättningsvis önskar arbeta hemifrån i stor utsträckning.

Baserat på medarbetarnas önskemål och under Softronics ledning har nu ett moderniseringsprojekt av kontoret och framtidens arbetsplats börjat ta form. Ett aktivitetsbaserat kontor med utrymme för projektarbeten och workshops så väl som tysta avdelningar och möjlighet till självständigt arbete.

 

Ann-Marie Östervall, Projektledare för nya kontoret säger att det svåraste med projektet har varit att försöka förutse behovet av olika typer av arbetsytor samt hur många som verkligen kommer att vara på kontoret. Frågor som hur kommer våra medarbetare vilja arbeta och hur skapar vi en arbetsplats som är anpassad till hybrida mötesformer återkommer ständigt under projektet.

Ann-Marie Östervall

Vad tror du blir den största utmaningen?

Just nu så känns det som att den största utmaningen är att locka våra medarbetare tillbaka till kontoret igen. Men det hoppas jag att det nya fina kontoret kommer att bidra till. En annan utmaning är att säkerställa att tekniken stöder möten där inte alla deltagare är fysiskt på plats.

 

kontor
lobby

 

Håkan Eksten, en av Softronics systemutvecklare, säger att han tycker det är ett klokt beslut att minska kontorsytan och att det är bra att det även kommer finnas tysta områden för de som har behov.

Vad tror du kommer bli den största utmaningen?

 

Om alla tycker ex. tisdag och torsdag är de bästa dagarna att åka till kontoret.

Håkan Eksten

Tror du att du kommer åka in mer till kontoret i och med omformningen av kontoret?

Absolut, det blir mer än under pandemin. Planen är 2–3 dagar/vecka.

 

Softronics kontor beräknas vara klart under april 2022.