Träffa Marcus – Javautvecklare på Softronic

Karriär | Publiceringsdatum: 25 apr 2022

Vi hälsar Marcus Wahlstedt välkommen till Softronic. Han började i januari 2022 och arbetar som javautvecklare på Softronics signeringstjänst DS1. Just nu går han Softronics traineeprogram Gate1.

Banner Marcus utvecklare

Hur kom du i kontakt med Softronic?

Jag sökte praktik hos Softronic genom en av mina kompisar som också jobbar på Softronic och fick på det sättet kontakt med min nuvarande konsultchef. Vid den tidpunkten kunde Softronic tyvärr inte ta in nya praktikanter men han sa att jag gärna skulle höra av mig när jag var klar med min utbildning och long story short, här är jag.

Vad har du för förväntningar på traineeprogrammet?

Att lära känna nya kollegor inom koncernen. Det ska bli intressant att se hur vi tillsammans kan lösa problem och utmaningar och även få ett annat perspektiv, då några i min grupp är projektledare och apputvecklare/testare. Det ska också bli spännande att se hur ett projekt byggs upp från början för att senare gå över till förvaltning, det gör det lättare att se en helhet i det jag jobbar med dagligen.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Jag är stolt över att jag tillsammans med mitt team nyligen kunde upptäcka en sårbarhet som vi löste på ett effektivt och säkert sätt.

Vad innebär Goodtech för dig?

Goodtech för mig är den verkliga samhällsnyttan som fungerar i bakgrunden dvs. alla system som man inte märker på en daglig basis, för man vet att de alltid finns där. Allt från 1177 Vårdguidens system till att Sveriges A-kassor fungerar som dom ska, det är vad GoodTech är för mig.

Vad är bäst med att arbeta på Softronic?

Det bästa med att arbeta på Softronic är allt från de dagliga uppgifterna man har att lösa på jobbet till kollegorna man jobbar med. Ingen dag är en annan lik, så det är variation och utmaningar i arbetet. Det är även alltid kul att jobba med mina kollegor. Vi hjälper varandra framåt i vår utveckling och det finns alltid någon man kan fråga om man behöver hjälp.

Vad gör du på fritiden?

Umgås med familj och vänner sen har jag även ett stort intresse för styrketräning, gitarr och att åka på roadtrips med bilen och utforska Sverige. I sommar ska jag och några kompisar längst upp i Sverige till Treriksröset. Det är en punkt där Sverige, Finland och Norge möts på ett ställe, det ska bli väldigt kul och spännande att se det, samt mycket av Sverige på vägen upp.