Riksidrottsförbundet väljer Softronic avseende applikationsförvaltningen av IdrottOnline

IR Nyheter | 31 mar 2022

Softronic har tecknat avtal med Riksidrottsförbundet (RF) gällande Applikationsförvaltning för verksamhetssystemet IdrottOnline. IdrottOnline är ett verksamhetssystem med fokus på bidragshantering och centrala register för person, organisation och aktiviteter inom svensk idrottsrörelse.

IdrottOnline är ett vitalt system för svensk idrott och att ta över förvaltningen av detta system ställer stora krav på erfarenhet av verksamhetskritiska lösningar. Softronic har dokumenterad erfarenhet av liknande uppdrag samt mångårig vana av att samarbeta nära med svensk föreningsverksamhet.  

–    Vi är mycket glada att Riksidrottsförbundet har valt Softronic som leverantör. Vi har stor erfarenhet av liknande uppdrag och ser fram emot att få bistå dem med vårt kunnande inom området, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Systemet är byggt utifrån att föreningen ska hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller medlemsregister, ansökan till lokalt aktivitetsstöd och idrottsmedel, administration av utbildningar med integration till tex tävlingssystem och mycket mer.

–    Vi ser fram emot att tillsammans med Softronic vidareutveckla systemet. Det känns tryggt att ha en professionell förvaltningsleverantör med erfarenhet från liknande uppdrag, säger Elisabet Borg, Chef IT & Digital utveckling på Riksidrottsförbundet.

Avtalets löper från mars 2022 i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

–    Vi ser fram emot att bidra till Riksidrottsförbundets fortsatta digitaliseringsresa, avslutar Per Adolfsson.

KONTAKTPERSONER

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se
Tel: +46 70-775 78 50

Elisabet Borg, Chef IT & Digital utveckling Riksidrottsförbundet
elisabet.borg@rfsisu.se
Tel: +46 73-868 18 78

Om Riksidrottsförbundet
Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. Våra 19 RF-SISU distrikt har motsvarande uppdrag som RF på regional och lokal nivå. www.rf.se

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 430 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)