Snabbare A-kassa till IF Metall tack vare RPA-robotar

IR Nyheter | 9 nov 2020

Softronic och IF Metalls a-kassa har inlett ett samarbete i syfte att effektivisera den dagliga ärendehanteringen som ökat kraftigt under Corona. Samarbetet innefattar bland annat utveckling och drift av RPA-robotar för att hantera standardiserad kommunikation och därigenom avlasta handläggare.

Utveckling och drift av RPA-robotar innefattar även inkommande meddelanden från Arbetsförmedlingen, en process som nu har kartlagts och till stor del automatiserats. Resultatet är att roboten nu är verksam 24/7 och redan under första månaden hanterat mer än hälften av denna typ av meddelanden.

– RPA är en framtidsteknologi som vi ser kan hjälpa oss att ge våra medlemmar snabbare hjälp, säger Joakim Selling, IT-chef på IF Metalls a-kassa. 

Sedan Corona-utbrottet började har antalet arbetslösa i landet ökat dramatiskt, vilket har gjort att A-kassorna har fått en markant högre arbetsbelastning.

– Softronic har i många år arbetat med a-kassorna för att effektivisera och kvalitetssäkra den dagliga driften. Genom att använda automatisering av processer, tar vi ett nytt steg inom det området, säger Softronics VD Per Adolfsson.

KONTAKTPERSONER

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se
Tel: +46 70-775 78 50

Joakim Selling, IT-chef, IF Metalls a-kassa
Joakim.selling@ifmetall.se
Tel: +46 70-881 30 33

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Det här är RPA:
RPA, Robotic Process Automation, skapar snabbt värde genom att automatisera repetitiva arbetsuppgifter. Tekniken ger värdefull information och underlag om hur en automatiseringslösning kan se ut, vilka problem man kan lösa och vilka möjligheter som öppnas utifrån specifik affär och miljö. Med RPA går det att automatisera det vi gör framför datorn utan integration med bakomliggande system, antingen helautomatiskt eller som ett arbetsflöde som styrs och beslutas av personalen.

Pressmeddelande (PDF)