Softronic blir helhetsleverantör och IT-partner till Fasab

IR Nyheter | 31 mar 2020

Softronic har fått förtroendet att bli helhetsleverantör och IT-partner till FASAB (Facklig Administration i Samverkan).

Softronic erbjuder sina kunder helhetslösningar och tar ansvar även för de verksamhetskritiska systemen. Detta gör att kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet.

– Vi ser till att framtidssäkra samt optimera kundens system så de hänger med i en snabb och föränderlig värld. Avtalet med FASAB är ett tydligt exempel på en sådan lösning, där Softronic tar ansvar för hela kundens miljö, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Avtalet avser teknisk drift, applikationsdrift, Servicedesk, IT-arbetsplats (MWP), operations, support samt utveckling och förvaltning av FASAB:s verksamhetssystem PUMA (baserat på Microsoft Dynamics CRM och AX). Softronic tecknade den 19 december 2019 en avsiktsförklaring (LOI) avseende dessa tjänster och nu har avtalet signerats och trätt i kraft.

FASAB:s kunder organiserar ca 450 000 medlemmar. Framtidens medlemmar ställer stora krav på digitala lösningar för att få bra service och att aktivt kunna deltaga i det fackliga arbetet.

– Ett av våra viktiga uppdrag är att hjälpa våra kunder med sin digitaliseringsresa och därför utökar vi samarbetet med Softronic till att omfatta modern applikationsförvaltning. Vi behöver en stark samarbetspartner som tar ansvar genom hela leveransen, säger Anders Rehn, VD på FASA6F.

– Vi är glada att avtalet är på plats och att vi fått detta förtroendet. Avtalet ger oss möjlighet att utveckla FASAB:s IT-leveranser och stötta deras kunder i sin strävan att digitalisera verksamheten, avslutar Per Adolfsson.

Avtalet med FASAB löper tre år med möjlighet till förlängning.

KONTAKTPERSONER

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se
Tel: +46 70-775 78 50

Anders Rehn VD, FASAB6F
anders.rehn@fasab6f.se
Tel: +46 702-743 55 01 

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har ca 450 i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Om FASAB
Facklig Administration i Samverkan 6F AB (FASAB) är ett servicebolag med uppgift att tillhandahålla administrativa tjänster åt fem fackförbund, dess samverkande a-kassor och till vissa av deras tidningar. De fem fackförbunden är; Fastighetsanställdas Förbund, SEKO, Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Svenska Elektrikerförbundet och Svenska Målareförbundet. Bolaget bildades 2011. Verksamheten omfattar områdena IT, ekonomi, HR/ lön, samt medlemsadministration.
www.fasab6f.se

Pressmeddelande (PDF)