Softronic levererar ny webbplats för Sveriges nationalparker

IR Nyheter | 23 maj 2014

Den 24 maj, på Nationalparkernas dag, lanseras www.sverigesnationalparker.se där Sveriges nationalparker presenteras under en gemensam portal istället för som tidigare på ett stort antal olika webbplatser. Den nya webbplatsen fokuserar på besökarnas behov av information om Sveriges nationalparker.

”Vår önskan är att göra Sveriges nationalparker mer kända och tillgängliga för allmänheten i Sverige och internationellt. Vi vill att skyddade områden ska vara en tillgång för friluftslivet och att naturen ska vara tillgänglig för alla”, säger Evelina Selander på Naturvårdsverket.

”Vi hoppas naturligtvis att den nya webbplatsen ska attrahera nya besökare men också att många ska återvända från år till år”, fortsätter Evelina. ”Målsättningen är också att öka allmänhetens kunskap om skyddad natur och dess betydelse”.

”Softronic har sedan ett par år tillbaka ett stort åtagande gentemot Naturvårdsverket och vi är väldigt glada att även ha fått förtroendet att samarbeta kring den här nya webbplatsen”, säger Kjell Ovelid kundansvarig på Softronic. ”Lösningen är byggd i den senaste versionen av EPiServer. Idérikedomen kring användarupplevelsen och funktioner är stor från Naturvårdsverkets sida och projektet har varit riktigt roligt att genomföra, avslutar Kjell.”

Den responsiva webbplatsen är byggd i EPiServer 7.5 CMS. Projektet har genomförts i samarbete med designbyrån Happy.

För mer information, kontakta:

Gunilla Andersson, webbstrateg Naturvårdsverket
Gunilla.Andersson@Naturvardsverket.se

Anders Eriksson, VD Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
Kjell Ovelid, kundansvarig Naturvårdsverket, Softronic
kjell.ovelid@softronic.se

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket är den myndighet i Sverige som har överblick över hur miljön mår och hur miljöarbetet går. Myndigheten har också uppgiften att samordna, följa upp och utvärdera arbetet med Sveriges miljömål där många myndigheter samverkar.

Pressmeddelande (PDF)