Softronic ska utveckla nästa generations verksamhetssystem åt Facility Labs

IR Nyheter | 15 feb 2024

Softronic och Facility Labs har tecknat ett IT-partneravtal vilket innebär att Softronic utvecklar ett nytt, molnbaserat verksamhetssystem åt IOT-bolaget Facility Labs AB.

Softronic kommer även att ansvara för vidareutveckling av tjänster kring publik molndrift som Managed Azure och Managed Cloud Security.

          Vi ser fram emot att få bygga nästa generations verksamhetssystem åt Facility Labs. Utvecklingsprojektet drivs tätt ihop med Facility Labs verksamhet och vi hoppas att detta medför stor framgång för Facility Labs. Vi är oerhört stolta över förtroendet, säger Charlotte Eriksson, VD på Softronic.

Det molnbaserade systemet med tillhörande webbapplikation och mobilapp hanterar data som samlas in av Facility Labs sensorer installerade hos deras kunder. Azures tjänster för IOT och bearbetning av kontinuerligt strömmande data kommer att användas. Systemet planeras att tas i drift under andra kvartalet 2024, då de första kunderna ska migreras från Facility Labs nuvarande plattform.

          För oss är det viktigt att kunna utföra inpasseringskontroll, trafikmätning och liknande tjänster med smart och modern teknik i realtid. Vi bearbetar stora mängder data för att ge våra kunder en korrekt bild av den infrastruktur som omger återvinningscentraler, trafikmiljöer och handelsplatser, samt beteendemönster hos de fordon som besöker dessa platser. Det nya systemet kommer hjälpa oss att effektivare införa nya funktioner och tjänster som bygger på data insamlat av våra sensorer, säger Jeannette Beiming, VD på Facility Labs.

För mer information kontakta

Charlotte Eriksson, VD, Softronic AB (Publ)
charlotte.eriksson@softronic.se
Tel: + 46 70 454 55 43

Jeanette Beiming, VD, Facility Labs
jeannette.beiming@facilitylabs.com
Tel: + 46 73 625 24 98

Om Facility Labs
Facility Labs erbjuder analys-, statistik- och faktureringstjänster genom ett unikt system för anonymiserad fordonsavläsning via sensorer. Systemet möjliggör applikationer som omfattar bl a analys av fordonsflöden och faktureringsunderlag för betalningspliktiga fordon på återvinningscentraler, marknadsanalys för handelsanläggningar, samt analyser av fordonstrafik såsom genomfart och miljöpåverkan. Kunderna är främst myndigheter, kommuner och kommunala bolag i Sverige. www.facilitylabs.com
  

Om Softronic
Goodtech – ledande teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har drygt 430 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Karlstad, Arjeplog och Visby www.softronic.se

 

 

Pressmeddelande (PDF)