Softronic tecknar partnerskap med VALEGA Chain Analytics angående övervakning av kryptotransaktioner inom CM1

IR Nyheter | 3 jan 2023

Pressmeddelande, tisdagen den 3 januari 2023

Softronic är glada att meddela vårt partnerskap med VALEGA Chain Analytics. Partnerskapet möjliggör kryptotransaktionsövervakning som en del av vårt erbjudande i vår ledande AML-plattform CM1.

CM1 stödjer AML-processerna vid onboarding av kunder samt vid fortlöpande uppföljning av kundförbindelser och transaktionsmonitorering.

          Genom att slå samman våra teknologier kan vi positionera oss som en stark aktör för att motverka terrorism och finansiell brottslighet, säger Sandra Madstedt, Business Manager CM1 på Softronic.

Funktionen kommer ge kunderna möjligheten att förbättra sin kryptotransaktionsinformation och ytterligare leverera en komplett transaktionsövervakningslösning för såväl traditionella valutor som kryptovalutor på samma gång.

          Vi är väldigt glada över att ha det här samarbetet med Softronic och CM1. Det ger innovationsmöjligheter och överbryggar ett gap som länge har behövt överbryggas. Det visar att finansbranschen både den decentraliserade och centraliserade är på väg åt rätt håll. Det kommer nu att bli mycket säkrare och mer transparent att handla mellan valutor vilket leder till större möjligheter till finansiell inkludering för alla, säger Sven Martinsson, grundare och VD på VALEGA Chain Analytics.

Kontaktpersoner

Sandra Madstedt, Business Manager CM1, Softronic AB (Publ)
sandra.madstedt@softronic.se
Tel + 46 70 – 881 31 53

Charlotte Eriksson, CEO, Softronic AB (Publ)
charlotte.eriksson@softronic.se
Tel: + 46 70 – 454 55 43

Sven Martinsson, Founding Partner & CEO VALEGA Chain Analytics
sven.martinsson@valegachain.com
Tel: +358 45 – 1807 288

Om Valega
Vi erbjuder företagskunder ett lättanvänt verktyg, som analyserar data i monetära transaktioner, vi kommer att främja större transparens och säkerhet inom Blockchain. Detta kommer i sin tur att leda till större innovationer och pålitlig användning av Blockchain-teknik över hela världen.www.valegachain.com

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 405 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)