Softronic tecknar ramavtal gällande bokning av kultur- och fritidsanläggningar

IR Nyheter | 1 jul 2019

Med start den 1 september kan kommuner, genom ett nytt upphandlat ramavtal, köpa in IT-tjänster som underlättar för allmänheten att boka lokaler och anläggningar inom kultur och fritid.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) och 200 kommuner har genomfört upphandlingen i ett gemensamt projekt, efter ett initiativ av Malmö stad, Göteborgs stad och Umeå kommun.

Softronic är en av fyra leverantörer som vunnit ramavtalet vilket kommer tecknas inom kort.

I dag är det ofta svårt och tidskrävande för privatpersoner, föreningar och företag att hitta och boka lediga tider i kommunernas kultur- och fritidsanläggningar. Det beror på att kommunerna inte har haft bra IT-lösningar att tillgå. Men det upphandlade ramavtalet ska låta kommuner köpa in bra och flexibla tjänster, säger SKL Kommentus VD Eva-Lotta Löwstedt Lundell.

Anna Thörnlund, affärsområdesansvarig Digitalization Partner på Softronic, säger:

Det är kul och spännande att få vara med att digitalisera det offentliga Sverige och vi är stolta över att vara en av fyra leverantörer som får teckna avtalet.

Softronic samarbetar i denna upphandling med Vitec Smart Visitor System (tidigare Actor)

Det känns spännande att få hjälpa Sveriges kommuner med sin fortsatta digitalisering. Avropande myndigheter kommer att erbjudas ett kraftfullt koncept i samarbetet mellan Softronic och Actor, säger Anders Åslund, CEO Vitec Smart Visitor System.

Genom samarbetet med Vitec Smart Visitor System möter vi de högt ställda kraven som fanns i förfrågan och vi ser framemot att börja leverera de efterfrågade tjänsterna, säger Anna Thörnlund.

Totalt 950 enheter i kommuner, kommunala bolag och regioner är berättigade att göra avrop på det upphandlade ramavtalet.

För mer information kontakta:
Affärsområdeschef, Softronic AB (Publ.)
Anna Thörnlund
070-838 00 87
anna.thornlund@softronic.se

CEO, Vitec Smart Visitor System AB
Anders Åslund
026–656901
anders.aslund@actor.se

Sakkunnig Affärskoncept
Klara Diskay
08-709 59 84
klara.diskay@affarsconcept.se

För mer information, länkar:
Information om ramavtalet hos SKI
Frågor och svar, SKL

 

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från e-tjänster och rådgivning till nyutveckling, förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har ca 450 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog.
www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)