Softronic utökar sitt försprång inom molntjänsten Azure.

IR Nyheter | 3 jul 2012

Genom att teckna Sveriges största avtal med Microsoft får våra kunder ännu bättre erbjudanden inom framtidens leveranssätt av IT.

Microsoft Windows Azure är kärnan i Microsofts strategi kring molntjänster. Azure är en plattform som ger kunder möjlighet att få tillgång till sina egna applikationer så samma sätt som paketerade erbjudanden typ Office 365. Azure ger kunderna praktiskt taget obegränsad lagrings- och processkapacitet tillgänglig när som helt via internet och till låga priser där man enbart betalar för vad man använder.

Kunderna till Softronic får möjlighet att köpa ett komplett och paketerat erbjudande innehållande support och stöd från en svensk leverantör.

”Vi ser en ökande efterfrågan hos våra kunder varför det känns väldigt naturligt att göra denna satsning. Efterfrågan vi ser spänner från Infrastruktur som tjänst (IaaS) via plattform som tjänst (PaaS) till mer paketerades erbjudanden som Office 365. Från detta perspektiv är Microsoft världens ledande leverantör. ”säger Mathias Ekman, CTO på Softronic

”Softronic är en av pionjärerna runt Azure som kontinuerligt levererat innovativa erbjudanden baserat på Azure. Därför är jag inte förvånad att Softronic är det företag som gör den största investeringen i Azure i Sverige”, säger Marcus Gullberg produktchef Windows Azure.

För mer information vänligen kontakta:
Mathias Ekman, CTO, Softronic
Telefon: 070-838 00 93
E-post: mathias.ekman@softronic.se                                     

Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har cirka 450 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

PDF