Softronic utvecklar interaktiv kommunikation åt Statens fastighetsverk

IR Nyheter | 25 apr 2014

Statens fastighetsverk (SFV) har valt Softronic för att ta fram ett koncept och därefter utveckla en tjänst för interaktiv kommunikation. Den interaktiva kommunikationen sker via fysiska informationskiosker vilket presenteras i ett multi-touch gränssnitt vid besöksmålet.

Syftet med projektet är att SFV genom interaktiv kommunikation ska förstärka upplevelsen för besökarna av SFV:s olika besöksmål. Projektet ska även skapa ett mervärde och ett behov att vilja veta mer om besöksmålet.

Avtalet som tecknas med Softronic innefattar nyutveckling och förvaltning för interaktiva kommunikationstjänster. De planerade pilotplatserna där tjänsten ska testas är: Landskrona citadell, Karlskrona stad, Läckö slott. 

”Efter noga utvärdering utmärkte sig Softronic som det bästa valet att tillsammans med oss skapa en interaktiv tjänst som ger våra besökare och hyresgäster ett mervärde samt skapar ett behov att uppleva mer av våra besöksmål”, säger Linda Larsson, Informatör, Statens fastighetsverk.

”Vi är mycket glada och stolta att bli utvalda som leverantör att tillsammans med Statens fastighetsverk utveckla morgondagens interaktiva upplevelse för olika besöksmål runt om i Sverige”, säger Anders Eriksson, VD Softronic.

För mer information kontakta:

Anders Eriksson, VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
Tel 08-51 90 90 00

Victor Iosif, Affärsutvecklingsansvarig, Softronic AB (Publ)
victor.iosif@softronic.se
Tel 0704-24 20 88

Linda Larsson, Informatör, Statens Fastighetsverk
linda.larsson@sfv.se
Tel 08-696 70 00

Statens Fastighetsverk är den myndighet som idag förvaltar den största delen av Sveriges byggda kulturarv: slott och befästningar, regeringsbyggnader, museer, teatrar, ambassader och parker, kronoegendomar kungsgårdar, militära boställen, residens och herrgårdar. Hemsida www.sfv.se

Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har cirka 450 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)