Softronic utvecklar ny webbportal och Dynamicweb åt ABA-Skol

IR Nyheter | 28 maj 2014

Malmöbaserade ABA-Skol har tillsammans med Softronic valt att bygga en ny webblösning för att fördjupa kunddialogen och underlätta för ABA-Skols kunder att hitta rätt produkter. Först ut står e-handelslösningen och som plattform har man valt Dynamicweb.

ABA-Skol tillhör de ledande leverantörerna i Sverige på bild, lek och läromedels-produkter, möbler och inredning till skolor, förskolor och fritidsverksamheter. ABA-Skol har merparten av sin försäljning i Sverige, men man har även ett flertal kunder i Norden. ABA-Skol är ett familjeägt företag med anor från 1940 talet.

”Vi hade en tuff utmaning i att skapa och lansera en ny webblösning på väldigt kort tid. Med detta som utgångspunkt gjorde vi en detaljerad projektplan för vad vi skulle ha med i fas 1. När innehållet var bestämt blev det tydligt för oss och Softronic vad som skulle göras, och att vi höll oss till vår ursprungliga plan genom hela projektet ser vi som en avgörande framgångsfaktor. Men vi hade inte lyckats lika bra utan Jonas stora engegemang som projektledare från Softronics sida”, säger Urban Bredhe, VD på ABA-Skol.

”Med Dynamicweb som bas för vår webbsatsning kommer vi nu kunna vara mer flexibla gentemot våra olika kunders behov och krav. Vi kommer också lättare kunna presentera de mest intressanta produkterna för våra olika kunder, och vi hoppas vår kommande lösning verkligen ska underlätta för våra kunder. Idag har vi drygt 16.000 produkter, och drygt 22.000 kunder som vi vill kunna serva ännu bättre än idag. E-handelslösningen kommer vara djupt integrerad med vårt Dynamics NAV system. Dynamicwebs färdiga integration mot Dynamics NAV var en stor anledning till att vi valde just Dynamicweb som plattform för vår webbsatsning”, fortsätter Urban.

På endast tre veckor har Softronic med hjälp av Dynamicweb lyckats skapa en ny e-handelslösning med integration både med Dynamics NAV och Expandit som är ABA-Skols befintliga webbshop. Dynamicwebs färdiga integration mot Dynamics NAV var en stor anledning till valet av plattform och att man lyckades leverera med en så tight tidplan.

”Det har varit spännande att följa detta projektet på nära håll. Att man på rekordtid har lyckats skapa och leverera en ny e-handelslösning med integration mot både NAV och Expandit är ett mycket gott betyg på att vår långsiktiga satsning på ”färdiga” integrationer mot affärssystem fungerar”, säger Thomas Kihlgren Marknadschef på Dynamicweb Sverige.

”Men mest avgörande är att både NAV- och webbteamet på Softronic verkligen jobbat tillsammans som en enhet från dag ett! Det ska det bli fortsatt spännande att se hur Dynamicwebs ”All in One Business” plattform kan medverka till att utveckla ABA-Skols webbnärvaro på på flera sätt”, avslutar Thomas.

Ytterligare upplysningar:
Anders Eriksson VD Softronic AB (Publ) anders.eriksson@softronic.se, +46 8 5190 9000
Jonas Stellemark projektledare Softronic Jonas.Stellemark@softronic.se, +46 709 343 396
Urban Bredhe VD ABA-Skol urban.bredhe@aba-skol.se +46 705 665 494
Thomas Kihlgren Marknadschef Dynamicweb Sverige thk@dynamicweb.se +46 708 234 102

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Om Dynamicweb:
Dynamicweb Software är ett internationellt mjukföretag som utvecklar och marknadsför en All-In-One Online Business Plattform för e-handel, webbplatser och online marketing. Över 4.000 företag använder idag Dynamicwebs mjukvara för sin webbpublicering, och man har idag kunder och partners i över 15 länder. Amerikanska Gartner rankar sedan 2010 Dynamicweb som en av de 20 högst rankade webbplattformarna Worldwide.

Design och funktionsmässigt har Dynamicweb stora likheter med  Microsoft Office vilket gör det lätt för nya användare att komma igång och jobba med Dynamicweb. Hemsida: www.dynamicweb.se

Pressmeddelande (PDF)