Softronics dotterbolag Consultus och Domstolsverket tecknar avtal om utbildning

IR Nyheter | 3 nov 2022

Domstolsverket och Consultus, dotterbolag till Softronic, har tecknat ett avtal avseende utbildning för chefer och medarbetare inom Sveriges Domstolar. Avtalet startar 1 januari 2023 och omfattar utbildning i förändringsledning.

Consultus ska utbilda Domstolsverkets chefer och medarbetare i förändringsledning. Utgångspunkten är Sveriges Domstolars chefspolicy som anger det chef- och ledarskap som ska utövas i Sveriges Domstolar. Där det bland annat anges att man som chef ska identifiera förbättringsområden och utveckla verksamheten.

          Vi ser fram emot att tillsammans med Domstolsverket genomföra uppdraget på ett pedagogiskt och utvecklande sätt, säger Elisabeth Sköld, Senior organisationskonsult på Consultus.

Avtalet gäller i två år från den 1 januari 2023 med rätt till förlängning i ett + ett år.

KONTAKTPERSONER

Elisabet Sköld, Senior organisationskonsult
elisabeth.skold@consultus.se
Tel + 46 708 – 81 3211

Staffan Westholm, Senior organisationskonsult
staffan.westholm@consultus.se
Tel: + 46 708 – 81 3109

Om Domstolsverket
Domstolsverket är en statlig myndighet som har till uppgift att stödja och serva domstolar, nämnder och myndigheter inom Sveriges Domstolar. Sveriges Domstolar består av ett 80-tal olika myndigheter och nämnder med drygt 7 000 medarbetare. Tillsammans med övriga delar av rättssamhället har Sveriges Domstolar ett gemensamt mål att alla människor i Sverige ska ha rättstrygghet. 

Om Consultus
Consultus är ett management-/kunskapsföretag som etablerades 1973 och ett självständigt dotterbolag i den börsnoterade koncernen Softronic AB. Vår affärsidé är att stödja människor och organisationer i förändring. Vår syn på förändring är att det alltid är människor som åstadkommer förändringar. När tillräckligt många arbetar mot samma mål går också förändringen att genomföra. Vi arbetar nära våra uppdragsgivare för att förstå deras verksamhet och förutsättningar. Vi bygger på det som finns och stöttar med det som behövs. Det är på grunder som dessa vi har lagt upp vårt konsultativa processuella arbetssätt som bygger och föder kundens lärandeprocesser och ägarskap. www.consultus.se

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 405 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)