Kommun-Kim lanseras i fem västsvenska kommuner

IR Nyheter | 3 sep 2020

Idag lanseras den digitala medarbetaren Kommun-Kim, på kommunerna Härryda, Partille, Mölndal, Stenungsund och Tjörns webbplatser.  

Kommun-Kim är en chatbot som svarar på de vanligaste frågorna om kommunens service dygnet runt. Det kan handla om öppettider, avgifter, guidning till mer information med mera. Chatboten är helt unik i sitt slag, det finns endast ett original, som kommunens egen personal sedan snabbt anpassar efter lokala regler och riktlinjer.

Kommun-Kim frigör resurser på lång sikt och ger kommunens medarbetare mer tid för det personliga mötet när det krävs.

– Genom att kommunerna samverkar med varandra skapas en gemensam organisation kring utvecklingen av Kommun-Kim. Kommunerna kan öka sin service, minska sina kostnader och samtidigt dra nytta av andra kommuners erfarenheter, säger VD Per Adolfsson.

I Norge har Kim redan lanserats i över 90 kommuner. Tekniken bakom Kim är en gren av artificiell intelligens som kallas Conversational AI och som bygger på natural language processing och machine learning.

Kommun-Kim levereras idag till 8 kommuner och ytterligare tre kommuner har tecknat avtal med start under hösten.

Per tillägger:

– Vi är väldigt glada och stolta över att de här västsvenska kommunerna lanserar Kommun-Kim på sina webbplatser idag. Nu hoppas vi naturligtvis på att fler kommuner följer efter och börjar använda Kommun-Kim så att medborgarna kan få snabb och trevlig service dygnet runt!

KONTAKTPERSONER

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se
Tel: +46 70-775 78 50

Dan Milestad Sälj- och leveransansvarig Kommun-Kim, Softronic AB (Publ)
dan.milestad@softronic.se
Tel: +46 70-691 44 97

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)