Ny VD för Softronic ab

IR Nyheter | 12 jan 2022

Pressmeddelande, onsdagen den 12 januari 2022

Styrelsen för Softronic har anställt Charlotte Eriksson som ny VD med tillträde under 2022, dock senast den 1 augusti. Charlotte har 20 års erfarenhet av IT-branschen och arbetar sedan 2012 på AFRY där hon är ansvarig för verksamheten inom IT och digitalisering. Verksamheten, som drivits med lönsam tillväxt och en ökande andel projektaffär, omfattar 500 anställda samt en väsentlig mängd underkonsulter på ett 10-tal kontor i Sverige och Norge.

Förändringen sker på VD Per Adolfssons initiativ och rekryteringen av Charlotte har skett i nära samarbete mellan styrelsen och VD. Styrelsen vill tacka Per för hans starka engagemang och insatser för företaget. Per, som har en lång och gedigen karriär från bl a HP, Microsoft och Avega har som extern VD, efter bolagets grundare och tidigare VD Anders Eriksson, etablerat Softronic på en ny högre lönsamhetsnivå och startat en tillväxtresa. Därmed finns goda förutsättningar för en ny VD att lyfta Softronic till nästa nivå där ambitionen är att med fortsatt stabil lönsamhet öka tillväxttakten, såväl organiskt som genom förvärv.

Petter Stillström
Styrelsens ordförande

 

KONTAKTPERSONER

Petter Stillström, Styrelsens ordförande
Tel: 08 – 506 289 00

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se 
Tel: +46 70-775 78 50

Informationen i pressmeddelandet är sådan som Softronic AB (publ) skall offentliggöra enligt Europaparlamentets och rådets förordning (596/2014/EU) om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom Softronic ABs försorg via styrelseordförande Petter Stillström för offentliggörande den 12 januari 2022 kl. 08.00 (CET). Detta pressmeddelande liksom ytterligare information om Softronic AB finns tillgänglig på www.softronic.se.

 

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 430 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)