Islandshästägare och konsultchef

Karriär | Publiceringsdatum: 28 jan 2022

Monica Lindén är konsultchef med kundansvar på Softronic. Hon har arbetat på Softronic sedan 2016. Hon ansvarar för en konsultgrupp på Softronic Digitalization Partner med blandade kompetenser, alltifrån UX-designers till projekt-, och förvaltningsledare till utvecklare och arkitekter. Hon är dessutom kundansvarig för flera av Softronics kundåtaganden framför allt inom webb och utveckling. Monica ingår även i affärsområdets ledningsgrupp där hon är med i affärsplaneringen samt deltar i de aktiviteter samt beslut och mål som ska genomföras.

Monica Linden på häst

Kan du berätta kort om din roll på Softronic?

Jag har en varierad och rolig roll då jag får jobba både strategiskt med affärsplaneringen och ledningsgruppsarbetet samt operativt tillsammans med mina fantastiska kolleger och våra spännande kunder. I konsultchefsrollen får jag arbeta med allt från rekrytering till att knyta avtal med kunder till det mer operativa i form av att planera bemanning och hitta attraktiva och spännande uppdrag till våra konsulter. Kompetensutveckling är också en viktig del i arbetet och självklart att se till att våra konsulter trivs hos oss. I min roll som kundansvarig får jag jobba nära våra kunder, medverka till deras utveckling i samband med våra styrgrupper, det brinner jag extra mycket för när jag förstår att vi kan bidra med vår kompetens och erfarenhet för att hjälpa dem vidare i sin digitalisering tex.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Jag är mest stolt över att få vara en del i ett bolag som bryr sig om det som händer både hos våra kunder, i samhället och hos våra medarbetare. Det finns en trygghet hos Softronic som jag inte stött på tidigare i mitt arbetsliv och där jag har utrymme att medverka till att få andra att växa i sina roller och att kunna säga i anställningsintervjuer att vi faktiskt är det bolag vi säger att vi är, att vi bryr oss om varandra och allas åsikter är värda att lyssna till, att vi är en ansvarsfull arbetsgivare.

Vad innebär GoodTech för dig?

För mig innebär det att vi tar ansvar för vårt samhälle och dess fortsatta utveckling. Jag vill gärna arbeta tillsammans med kunder som har en samhällsviktig funktion eller levererar tjänster som många får nytta av. Jag tänker även på hållbara och säkra IT-lösningar samt att de självklart har en miljöaspekt i lösningen för framtiden.

Vad är bäst med att arbeta på Softronic?

Mixen i min roll trivs jag oerhört bra med, ingen dag är den andra lik och det är väldigt stimulerande. Sedan gör alla trevliga människor på Softronic att det är roligt att gå till jobbet. Mina kunder ger mig också mycket energi, de kommer ofta med uppslag till saker de vill utveckla och göra vilket är både spännande och roligt.

Vad gör du på fritiden?Monica Linden på häst

Jag har en islandshäst, Freymodur, som är en viktig del på min fritid. Vi tränar regelbundet för instruktörer och tävlar lite grann på lägre nivåer vilket är något jag aldrig kunna drömma om att jag skulle ägna mig åt. Det är en sporre att få göra en sådan resa tillsammans med sin häst och en energikick för kroppen och knoppen. Sedan är jag nybliven både mormor och farmor vilket ger en ny dimension i livet, det är magiskt att få följa dessa små nya individer alldeles från start. Annars bor jag sambo i Gustavsberg och vi har även ett yrväder till bullterrier, Lisa, som ger upphov till många skratt i vår vardag.

 

 

 

Monica Lindén