Softronic satsar på språkutbildning i svenska

Nyheter | Publiceringsdatum: 8 okt 2020

Softronic satsar på språkutbildning i svenska för medarbetare som behöver extra stöd i det svenska språket. Softronic har valt Lingio som samarbetspartner som genom en unik kombination av artificiell intelligens, gamification och pedagogik skapar optimala förutsättningar för effektiv och rolig språkinlärning.

Utbildningen pågår sedan februari 2020 och det är i nuläget 10 medarbetare på Softronic som genomför utbildningen.

Banner intervju med Boris

Hur kommer det sig att Softronic satsar på detta?

– Det är viktigt både för medarbetaren själv och för oss som företag att utveckla våra medarbetares kunskaper inom det svenska språket. Många av våra kunder har svenska som koncernspråk. Det blir både enklare för kunden och för konsulten själv, säger Tomas Anderberg, konsultchef på Softronic.

En av dem som går kursen är Boris Basta, senior utvecklare/arkitekt som ingår i Softronics ERP-team där han arbetar med Dynamics Nav och Business Central åt en kund inom telekombranschen. Boris har arbetat på Softronic sedan 2018.

Har det varit svårt att hinna med både kurs och jobb?

– Det har gått väldigt smidigt. Kursen sker på distans och man loggar in och gör övningar när det passar en själv. Uppgifterna tar ca 10–15 minuter så det är relativt korta och snabba övningar. Kursen är rolig och gränssnittet är enkelt och användarvänligt. Det finns ett antal nivåer man ska klara av per tema och varje gång blir det lite svårare. Vissa saker upprepas vilket jag tycker är bra. Det finns också vissa delar då man även bara ska lyssna på en uppgift. Så du lär dig både genom att lyssna och läsa.

Vad tycker du har varit extra givande under kursen?

– Jag tycker det har varit roligt att genomföra. Det har alltid funnits deadlines som tvingar dig att sträva framåt och att fullfölja uppgifterna, vilket är bra så att man får en extra push utifrån.

Rekommenderar du andra att gå kursen?

– Absolut, det är ett bra komplement till andra utbildningar och kurser.

Utbildningen beräknas vara klar i februari 2021 och efter slutförd kurs får man en certifiering.

– Det känns bra att kunna ge de medarbetare som behöver det en extra möjlighet att lära sig det svenska språket på ett mer lättsamt sätt. Det stärker våra medarbetares egen kompetens samt självkänsla och bidrar samtidigt till något gott i hens liv med förhoppningen att de börjar våga kommunicera mer, avslutar Tomas.

Läs mer om Lingio här!

Softronic medarbetare diskuterar