Softronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitektur

IR Nyheter | 7 jun 2021

Vi har anställt Vanessa Löfving för att leda och bygga upp ett helt nytt specialistområde inom IT-arkitektur. Specialistområdet kommer att utöka Softronics erbjudande samt erbjuda specialister inom alla arkitekturområden för att kunna förstärka inom nya prioriterade IT-satsningar. Genom detta kommer vi kunna stötta våra kunder att leda strategisk förändring inom IT arkitektur.


Vanessa har över 25 års erfarenhet inom IT-branschen i flera ledande roller såsom Affärsområdeschef, Konsultchef, Försäljningschef samt VD.

–  Det ska bli oerhört kul att starta en ny spännande resa tillsammans med Softronic. Ett nytt specialistområde kommer öppna nya affärsmöjligheter samt skapa en plattform för kompetensutveckling och innovation för befintliga och nya medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och leda och driva detta satsningsområde, säger Vanessa Löfving.

Softronic kommer rekrytera branschens vassaste specialister inom arkitektur och erbjuda både specialistkompetens på konsultbasis som operativa resurser och strategiska rådgivare i prioriterade initiativ.

–  Jag är glad att ha Vanessa ombord på Softronic. Målet med satsningen är att leverera högkvalificerad specialistkompetens inom IT-arkitektur och teknik. Jag ser att vi har ett behov av att stärka upp detta område för att bättre möta våra kunders utmaningar, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Satsningen är första steget i en mer fokuserad satsning på specialistkonsulter där även andra roller såsom utvecklare, projektledare med stark teknisk specialistkompetens och säkerhetskonsulter finns i framtidsplanerna.

KONTAKTPERSON

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se 
Tel: +46 70-775 78 50

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)