« Tillbaka till IR Nyheter

Softronic förvärvar Dokumentkompetens AB

Dokumentkompetens är ett outsourcingbolag i Östersund och Solna som specialiserat sig att effektivisera sina kunders arbetsflöden exempelvis skanning, ocr-tolkning och verifiering.

De tidigare ägarna till Dokumentkompetens har nyligen delat upp bolaget så att samtliga tjänster och kunder inom försäkringsbranschen flyttas till ett nytt bolag Adminsure AB. Denna verksamhet ingår inte i förvärvet.

Återstående verksamhet som förvärvas omfattar 15 anställda motsvarande cirka 10 årsanställda. Omsättningen är cirka 8 miljoner SEK.

För Softronic innebär förvärvet ytterligare förstärkning av verksamheten inom skanning och dokumenthantering. Tillsammans med de redan befintliga verksamheterna i Arjeplog och Överkalix, som bland annat hanterar deklarationer åt Skatteverket och dokument åt många arbetslöshetskassor, kan vi nu hantera ännu större volymer än tidigare.

För Dokumentkompetens kunder och anställda innebär förvärvet tryggheten och utvecklingsmöjligheter av att tillhöra ett framgångsrikt börsnoterat svenskägt företag

        
För mer information kontakta:
Anders Eriksson VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
Tel: +46 8 5190 9000

För frågor gällande Adminsure och försäkringsverksamheten kontakta Håkan Olsson på +46 733 223923 eller hakan.olsson@adminsure.se.

            
Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix och numera även Östersund.

Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)