Softronic har fått förtroendet av SAS att leverera tjänster kring informationssäkerhet.

IR Nyheter | 7 maj 2014

SAS (Scandinavian Airlines) är det ledande flygbolaget i Norden och varje år flyger cirka 29 miljoner passagerare med bolaget runt om i världen.

SAS arbetar aktivt med att upprätthålla och ständigt förbättra informationssäkerheten. Som flygbolag är detta en speciell utmaning, dels då man opererar lokalt såväl som globalt, dels då verksamheten är diversifierad med en mängd olika regulativa- såväl som lagmässiga krav att förhålla sig till.

Tack vare ett långt samarbete och förtroende mellan Softronic och SAS, har Softronic fått förmånen att leverera informationssäkerhet, styrning och ledning av funktionen, som en paketerad tjänst till SAS.

”Vi har levererat kvalificerade konsulttjänster inom säkerhet under många år och har därför nu valt att erbjuda marknaden en paketerad tjänst för att leverera såväl strategiska som operativa säkerhetstjänster till medelstora och stora företag” säger Anders Eriksson VD.

”Softronic har under flera år levererat konsulttjänster till SAS inom informationssäkerhet. Vi har varit mycket nöjda med dessa insatser och ser därför detta som ett naturligt nästa steg för att ytterligare utveckla SAS funktion för informationssäkerhet” säger Björn Fagerstedt, Head of SAS Corporate IT.

För mer information kontakta:
Anders Eriksson, VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
Tel. 08-51 90 90 00

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressrelease PDF