Softronic har utvecklat T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app

IR Nyheter | 12 nov 2020

T1D-appen, en helt unik typ-1 diabetes-app, lanserades den 27 oktober, för att ge professionellt kvalitetssäkrad information och funktionalitet som gör livet med och runt T1D lite tryggare och lite enklare.

Together Against Diabetes1 (T.A.D.1) grundades av Elin Cederbrant och det är hennes ideella förening som finansierat och driver T1D-appen.

Softronic fick i uppdrag att utveckla T1D-appen för iOS och Android och har arbetat tätt tillsammans med beställaren. Vi har levererat ett team bestående av projektledare, apputvecklare, UX, kravhantering samt testare. 

–   För Softronic har detta varit ett viktigt projekt då det är en unik lösning som hjälper många personer i samhället som lever med eller runt T1D, säger Per Adolfsson, VD på Softronic.

Idag lever över 50 000 svenskar med typ 1 diabetes och det är den absolut vanligaste livshotande sjukdom som drabbar barn.

–   Uppdraget ligger även i linje med Softronics positionering inom GoodTech – och det vi kallar ”teknik som gör gott i samhället”. Att helt enkelt leverera digitala tjänster som underlättar för människor i deras liv och jobb, avslutar Per.

T1D-appen tillhandahåller en samlad plattform och består av två delar – en informationsdel och en funktionsdel. Under 2021 är målsättningen att lansera en insulindosräknare som Softronic har utvecklat.

Appen är gratis att ladda ner och använda. Läs mer på https://t1dapp.se/

 

KONTAKTPERSONER

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se

Tel: +46 70-775 78 50

Om Softronic
Goodtech – teknik som gör gott i samhället. Vi erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Våra tjänster inom IT och management spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat på Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har ca 420 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog. www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)