Softronic levererar e-handelslösning till Happy Homes baserad på Magento

IR Nyheter | 29 sep 2015

IT-konsultbolaget Softronic har i samarbete med Happy Homes tagit fram en inbjudande e-handelslösning med en modern design baserad på plattformen Magento. Fokus har legat mycket på hur produkterna ska presenteras och att det ska vara väldigt enkelt och snabbt att genomföra sitt köp. Man ska som kund få en känsla likt den när man får när man befinner sig i en Happy Homes-butik.
”Vi har valt att börja med att erbjuda vårt tapetsortiment i e-handeln men resterande sortiment adderas löpande”, berättar Maria Laamanen, marknadschef på Happy Homes.

”Happy Homes har närmare hundra butiker i Sverige och tiden var mogen att satsa på e-handel. Vi vill kunna erbjuda våra kunder ett bredare sortiment över tiden oavsett hur stor den lokala butiken är”, säger Niklas Lindros, affärs och butiksutvecklingschef på Happy Homes.

”Vi ser det som en naturlig utveckling att kunna erbjuda våra kunder en digital kanal för att köpa produkter från vårt sortiment oavsett vart i landet man befinner sig. E-handeln kommer att vara ett bra komplement till våra fysiska butiker där kunden har fått råd för att sedan kunna beställa våra produkter hemifrån i lugn och ro”, berättar Niklas Lindros, affärs och butiksutvecklingschef på Happy Homes.

”Vi valde att samarbeta med IT-konsultbolaget Softronic kring utvecklingen av e-handelslösningen då de hade ett erbjudande som passade våra önskemål och stor erfarenhet av liknande lösningar så att de blir en bra rådgivare”, avslutar Maria.

”Happy Homes är mycket intressant för Softronic inom satsningen på e-handelslösningar där vi levererar både den tekniska lösningen, agerar strategisk rådgivare och tar fram webbdesignen. Ytterligare en leverans på Magento-plattformen som är en strategisk plattform i vårt e-handelserbjudande”, säger Jimmy Thulin, ansvarig E-handel på Softronic.

För mer information, kontakta:

Maria Laamanen, Marknadschef Happy Homes
maria.laamanen@happyhomes.se

Niklas Lindros, affärs och butiksutvecklingschef Happy Homes
niklas.lindros@happyhomes.se

Anders Eriksson VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
Tel: +46 8 5190 9000

Jimmy Thulin, ansvarig E-handel, Softronic AB (Publ)
jimmy.thulin@softronic.se
Tel: +46 8 5190 9000

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark, Norge och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Om Happy Homes
Happy Homes är Sveriges äldsta färghandelskedja med närmare 100 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. Happy Homes handlare har bred kunskap inom färg, tapeter och golv efter många år i butik, ibland i flera generationer. Det gör att Happy Homes kan prata med sina kunders hemmaprojekt på deras språk. Det gör Happy Homes också till den genuina och jordnära färghandelskedja där alla butiker brinner för att samverka inom. Webbplats: webshop.happyhomes.se

Pressmeddelande (PDF)