Softronic levererar e-handelslösning till KungSängen

IR Nyheter | 25 sep 2014

I samarbete med IT-konsultbolaget Softronic har KungSängen tagit fram en e-handelslösning där fokus ligger på att hjälpa kunden att hitta, anpassa och köpa rätt säng på ett snabbt och enkelt sätt.

”Vi vill lyfta fram styrkan i våra handtillverkade och specialanpassade produkter och visa på vilken kvalitet man får hos oss genom att våra kunder in i minsta detalj kan anpassa sina sängar. Med den nya e-handeln kan våra kunder i lugn och ro gå igenom hela vårt sortiment och göra val och anpassningar när det passar dem. Vi vill att e-handeln ska fungera som ett komplement till våra butiker och det kommer underlätta för både kund och personal då kunden är mer förberedd när de kommer in för en utprovning”, säger KungSängens VD Peter Gustafsson.

”Vi valde att samarbeta med IT-konsultbolaget Softronic kring utvecklingen av e-handelslösningen då de har stor erfarenhet av att utveckla e-handelslösningar och integrationer och hade en lösning som passar våra önskemål”, avslutar Peter.

”För Softronic är samarbetet med KungSängen mycket intressant och strategiskt i vår e-handelsaffär. Med vår e-handelslösning på plattformen Magento med integrationer till affärssystemslösningen MS Dynamics NAV får våra kunder en högkvalitativ lösning”, säger Victor Iosif, Affärsutvecklingsansvarig Softronic.

För mer information, kontakta:
Peter Gustavsson, VD Kungsängen
peter.gustafsson@kungsangen.com

Anders Eriksson, VD Softronic
anders.eriksson@softronic.se

Victor Iosif, Affärsutvecklingsansvarig Softronic
victor.iosif@softronic.se

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Webbplats: www.softronic.se

Om KungSängen
KungSängen är en sängtillverkare med egna butiker och egna leveranser. Varje säng tillverkas för hand efter kundens specifika önskemål. Kunderna slipper betala dyra mellanhänder för att få en kvalitetssäng. KungSängens filosofi är att alla ska ha råd att sova gott om natten, därför vill vi erbjuda e-handel på vår hemsida. KungSängen grundades 1996 och har idag 38 butiker i Sverige. Webbplats: www.kungsangen.com

Pressmeddelande (PDF)