Softronic levererar testlab för mobiler och webb till Försäkringskassan

IR Nyheter | 15 apr 2015

Softronic har fått uppdrag av Försäkringskassan att leverera och underhålla ett browserlab för test av webb-baserade och mobila tjänster. Upphandlingen omfattar ett fysiskt testbrowserlabb, med tillhörande mjukvara samt expertstöd i anslutning till de fysiska produkterna

Försäkringskassan digitaliserar och erbjuder en mängd e-tjänster för privatpersoner och företag som behöver verifieras mot web, smarttelefon och surfplatta. Det är viktigt för Försäkringskassan att på ett kostnadseffektivt sätt säkerställa att dessa e-tjänster fungerar för Sveriges medborgare.

Softronic är ett av Sveriges ledande IT-konsultföretag. Softronic utvecklar test och testautomatiseringslösningar för bland annat banker och telekomoperatörer. Test av web och mobilbaserade tjänster är en viktig del av Softronics arbete då kunderna efterfrågar mer kvalificerade och kostnadseffektiva testtjänster.

”Softronic kombinerar stor branscherfarenhet med spetskompetens inom test och testautomatisering. Vi är stolta över uppdraget och ser fram emot ett framgångsrikt och utvecklande partnerskap” säger Anders Eriksson, VD för Softronic.

För mer information kontakta:
Anders Eriksson VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
tel: +46 8 5190 9000

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark, Norge och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)