Softronic och Kommunalarbetarnas arbetslöshetskassa ingår IT-partnerskap

IR Nyheter | 7 maj 2019

Softronic levererar sedan tidigare medlemssystemet MRM och drifttjänster för a-kassesystemen. Nu utvidgas samarbetet till ett IT-partnerskap vilket omfattar IT-drift av övriga system, Arbetsplatstjänst, Nätverk och datakommunikation, Service integration and management (SIAM) och IT-säkerhet.

Softronic och Kommunals a-kassa ska gemensamt driva a-kassans digitalisering för ökad medlemsnytta.

”Vi ser fram emot ett fortsatt och fördjupat samarbete med Softronic som vi upplever som en lyhörd och innovativ leverantör”, säger Alexander Löfgren, vice kassaföreståndare Kommunals a-kassa.

”Hög tillgänglighet på det sätt användaren önskar, samt snabba och stabila system som är smidiga att använda är de krav som medlemmarna i Kommunals a-kassa ställer. Med Softronics kompletta erbjudande av IT-tjänster blir detta verklighet”, säger Per Adolfsson, VD Softronic AB.

För mer information kontakta:

Per Adolfsson VD, Softronic AB (Publ)
per.adolfsson@softronic.se
tel: +46 8 5190 9000

Alexander Löfgren Vice kassaföreståndare, Kommunals a-kassa
Alexander.lofgren@kommunal.se
tel: +46 (0)70 374 08 53

Om Kommunals a-kassa
Kommunals a-kassa är en av Sveriges största a-kassor. Vårt huvudsakliga uppdrag är att betala ut arbetslöshetsersättning till våra medlemmar vid arbetslöshet.

Kommunals a-kassa har mer än 570 000 medlemmar. Våra medlemmar är anställda i kommuner, landsting, kyrkor, inom naturbruksområdet eller arbetar med samhällsservice inom kommunala eller privata bolag. Kommunals a-kassa är inte en myndighet men vi bedriver myndighetsutövning när vi handlägger och beslutar i ersättningsärenden och medlemskapsärenden. https://www.kommunalsakassa.se/

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från e-tjänster och rådgivning till nyutveckling, förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har ca 450 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Arjeplog.
www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)