Softronic satsar nordiskt med skolplattformen Vklass

IR Nyheter | 15 jan 2015

Vklass är en plattform för skolor som integrerar lärare och elever och möjliggör samarbete, kommunikation och dagligt administrativt arbete. Under 2014 ökade antalet användare i Sverige med 100 000 och totalt finns nu över 180 000 aktiva användare av Vklass. Efter en omfattande analys av nordiska leverantörer satsar nu Softronic på den nordiska marknaden och en marknadsledande position.

Idar Ramberg, tidigare Nordic Region Manager på Fronter, Lars-Göran Aasa, tidigare Partner Manager på Fronter och Bjarne Hadland, tidigare storägare av Fronter bildar tillsammans med Per Rune Eknes, ägare av Skolemagasinet, den grupp som kommer sälja Vklass på den nordiska marknaden.

– Jag har jobbat ca 15 år som leverantör av nätbaserade verktyg för utbildningssektorn i Europa, med huvudinriktning mot Norden, och innehar god kunskap om vad marknaden förväntar sig av den här typen av tjänster. Efter en omfattande analys av nordiska leverantörer, med utgångspunkt från marknadens efterfrågan, är vi väldigt nöjda att tillsammans med Vklass utnyttja våra gemensamma kompetenser i vårt mål att bli marknadsledande säger Idar Ramberg, VD Nectar Learning.

Vklass finns i olika utföranden gentemot förskola, fritids, grundskola, gymnasium och högre utbildning.

– Vi har en heltäckande produkt som verkligen uppskattas av våra användare. Vi har växt mycket de senaste tre åren och ser ingen stagnation utan behöver nyanställa under våren och hösten, avslutar Andreas Selling, produktansvarig Softronic.

För ytterligare information, kontakta:

Andreas Selling, Produktansvarig Vklass
Mail: andreas@vklass.se
Mobil: + 46 708 777 793

Anders Eriksson, VD Softronic AB
Mail Anders.eriksson@softronic.se
Mobil: +46 8 5190 9000

Vklass
Vklass community är en social molnlösning för kommunikation mellan skolans elever, lärare, föräldrar. Vklass community innehåller funktioner som närvarorapportering, individuella utvecklingsplaner, e-learning, skoltidning, föräldraportal, utvecklingssamtal, SMS-utskick m.m. Senast ut är en lösning för förskola och fritids.

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark, Norge och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)