Softronic tecknar avtal med A-kassornas Samorganisation, SO

IR Nyheter | 3 nov 2014

Softronic och Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO, har tecknat avtal om teknisk drift och applikationsdrift för a-kassornas nya applikationsplattform där applikationen Webb-kassan med ”Mina Sidor” är först ut. Applikationen ger a-kassornas medlemmar möjlighet att själva hantera och administrera sina ärenden, digitalt och on-line.

Softronic fördjupar därmed sitt samarbete med SO och breddar sitt tidigare driftuppdrag inkluderande 14 a-kassor, till att nu omfatta drift av ett system som omfattar samtliga 28 a-kassor och dess medlemmar.

”Softronic är stolta över förtroendet att få vara med och leverera teknik och tjänster för den helt nya plattform där SO´s och därmed a-kassornas framtida verksamhetssystem kommer att utvecklas och rymmas”, säger Softronic´s VD Anders Eriksson.

”Softronic har svarat upp väl mot våra krav och deras organisation med mångårig verksamhetskompetens passar oss väldigt bra”, säger Melker Ödebrink Kanslichef på Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO.

För mer information kontakta:
Anders Eriksson VD, Softronic AB (Publ)
anders.eriksson@softronic.se
tel: +46 8 5190 9000

Om SO
SO är kassornas service- och intresseorganisation. Det innebär bland annat att man utvecklar och förvaltar a-kassornas IT-system, tolkar lagar och håller utbildningar om arbetslöshetsförsäkringen, samt driver frågor för att påverka politikerna för bättre regler och villkor för a-kassorna och deras medlemmar.

Om Softronic
Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark, Norge och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)