Softronic tecknar avtal med Swanson’s Travel om nytt molnbaserat verksamhetssystem

IR Nyheter | 25 jun 2014

Swanson´s är en av Sveriges mest välrenommerade researrangörer med bas i Osby. Företaget är specialiserat på resor främst till Nordamerika med ett omfattande utbud av kompletta rundresor såväl som skräddarsydda arrangemang. I utbudet finns även resor till Västindien och Sydamerika men också ett stort kryssningsprogram. 2014 erhöll Swanson’s för sjunde året i rad resebranschens stora pris ”Bästa Specialistresearrangör”.

”Vår filosofi är att varje kund är unik. Vi vill att våra kunder, vare sig de köper sin resa direkt av oss eller via våra fantastiska återförsäljare, ska få den allra bästa personliga service man kan tänka sig. Det personliga mötet är centralt i våra kundrelationer och det krävs effektiva system och arbetsprocesser för att skapa än mer tid för våra kunder. Partnerskapet med Softronic handlar om att skapa ännu bättre möten med våra kunder!” säger Tommy Swanson, VD (och ägare) Swanson’s Travel AB.

Softronickoncernen är idag ca.500 medarbetare och erbjuder IT- och managementtjänster med ett helhetsansvar, kallat IT-Partnerskap. Enheten Travel inom Softronic är specialiserade på branschlösningar för reseindustrin och levererar tjänster och produktplattformar till ett 20-tal flygbolag, resebyråer och eventbolag i Norden. Bland kunderna märks bl.a. SAS, Nextjet, Höga Kusten Flyg, Ticket Resebyråer, Destination Gotland och Hogg Robinson Nordic.

”Vi är mycket glada att Swansons’s valde oss som strategisk partner för att utveckla sin verksamhet. De kommer använda en stor del av vår befintliga försäljningsplattform Appia, där vi även kopplar två externa lösningar i form av Microsoft Dynamics NAV och QlikView. Allt kommer att distribueras som en molntjänst vilket gör att kostnadsbilden blir attraktiv, samtidigt som det funktionella stödet ökar och effektiviteten höjs.” säger Stefan Melander, kommersiell chef för Softronic Travel.

För mer information kontakta:

Tommy Swanson, VD Swanson’s Travel AB 0479-14435
Swanson’s Travel AB (www.swansons.se)

Stefan Melander, Kommersiell chef Softronic Travel 08-51 90 90 00
Anders Eriksson, VD Softronic AB (Publ) 08-51 90 90 00

Om Softronic

Softronic är ett konsultbolag inom IT och management vars tjänster spänner från rådgivning och nyutveckling till förvaltning och drift. Kunderna är främst medelstora och större företag och organisationer i Sverige. Softronic som grundades 1984 är börsnoterat och har knappt 500 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Arjeplog, Överkalix, Danmark och Estland. Hemsida: www.softronic.se

Pressmeddelande (PDF)